Nieuws

Winnaar European Flash Fiction Contest bekend

We hebben een winnaar! Jeremias Heppeler uit Duitsland gaat aan de haal met de eerste prijs van de Europese Flash Fiction Contest. De Belgische inzending was van de hand van Kim Stessens. Caty Moerman ontving een eervolle vermelding van de Belgische jury.

De European Association of Creative Writing Programs (EACWP) lanceerde de wedstrijd voor de vijfde keer. Uit de meer dan 2000 inzendingen koos de jury een laureaat per land of taalgebied. Dertien flitsverhalen - verhalen van maximum 100 woorden - werden door een Europese jury gelezen. Van de dertien auteurs kroonde de Duitse Jeremias Heppeler zich winnaar. Hier lees je zijn verhaal ‘Interiorising Earth’s Interior’.

Naast een winnaar werd ook een tweede plaats en een publiekprijs uitgereikt. Francisco Javier Cano Santa Barbara uit Spanje werd tweede. Jana Sarasvatí Lukešová uit Tsjechië ging aan de haal met de publieksprijs. Ook hun teksten lees je hier

Belgische winnaar en eervolle vermelding

Er waren 152 inzendingen in de Belgische voorronde. De jury selecteerde de tekst van Kim Stessens als Belgische inzending. De tekst, ‘De Regen’, ging de strijd aan met de andere Europese inzendingen. 

Caty Moerman ontving een eervolle vermelding van de Belgische jury voor haar tekst ‘De hemelpoort’. Je leest de tekst hieronder.

De hemelpoort

Met het hoofd diep in de kraag stapt Carlos het donkere steegje in. Het kruisje op zijn borst gloeit, zijn ogen schieten in het rond. Aan een verroeste poort stopt hij. Langs een kier loert hij naar binnen. Basklanken en rokerige neonwalmen stijgen op vanonder de poort. Carlos opent ze en daalt behoedzaam de trap af. Op de laatste trede verstijft hij. Vanop een barkruk staart de slager hem glazig aan. ‘God ziet u’.

De slager legt zijn hoofd neer op de toog. Carlos grijnst. Glimmende benen slingeren om een paal. Alsof dat Gods werk niet is.

 

Proficiat aan de winnaars van de European Flash Fiction Contest en aan Kim Stessens en Caty Moerman!

Gepubliceerd op

20 jul. 2022