Lesmappen

Wij voorzien educatief materiaal voor leerkrachten basis- en secundair onderwijs: van lesmappen tot (digitale) leertools.

 

Voor het basisonderwijs

In de lesmap 'Van kriebels in je keel naar schrijfkriebels' vind je een heleboel opdrachten om de liefde voor taal en schrijven aan te wakkeren bij jouw leerlingen.

Op zoek naar een laagdrempelige manier om met jouw klas te werken op de kruising tussen lezen en schrijven? Dat kan met de Bladwijzers van Creatief Schrijven Jong en Iedereen Leest! Op elke bladwijzer vind je een andere opdracht om je leerlingen te prikkelen om te lezen én om er nadien over te schrijven!

Of leer met je klas de kenmerken van een brief en deze verwerken in een eigen tekst. Ontdek de lestips bij het boek 'Lieve Vriendin' van Paul Verrept en Tim Van den Abeele.

 

Voor het secundair onderwijs

NIEUW! Lesmap Zeer korte verhalen voor de Week van het Nederlands 2023. Ontdek verschillende soorten zeer korte verhalen en zet je leerlingen aan het schrijven.

Een Poetry Slam bij jou op school of in de klas? Laat je inspireren door onze lesmap SLAM: Schrijven en performen in de klas!

Met je leerlingen liefdesbrieven schrijven? Ontdek 15 inspirerende en originele ideeën om in de klas mee aan de slag te gaan.  

Of duik in de wereld van videokunst en poëzie en laat je leerlingen zichzelf uitdrukken aan de hand van een volledig nieuwe taal in Videopoems.

 

Voor leerkrachten

We hebben ook een aanbod aan vormingen voor leerkrachten