E-book

Het e-book is een veelgebruikt alternatief geworden voor het gedrukte boek. Het online boek is gebruiksvriendelijk door het gemakkelijk aan te passen formaat. Het is goedkoper en milieuvriendelijk en als plus heb je al je favoriete boeken op één apparaat. 

Hoe makkelijk is het om je boek in een e-pub formaat te gieten? En wat met filmpjes, voeg je die ook best toe? Enkele sites bieden alvast een platform aan om je eigen werk in e-book formaat te publiceren. Let wel, je bent - net als bij uitgeven in eigen beheer - zelf verantwoordelijk voor de redactie, correcties en promotie van je werk. Elke website biedt ook zijn eigen tarief, verkoopsvoorwaarden en andere mogelijkheden aan om je eigen e-book op de markt te brengen dus check welke bij jou past!


Kindle Direct Publishing

Via Amazon’s Kindle Direct Publishing kan je gratis je eigen e-books publiceren maar ook paperbacks in eigen beheer. Het platform is makkelijk te navigeren en je kan je boek snel uitbrengen op de markt. Bij Kindle Direct publishing beslis je zelf de prijs van je e-book. Je boek is dan in Kindle Stores verkrijgbaar online over de hele wereld via Amazon.

Smashwords 

Smashwords is, net als Kindle Direct publishing, een internationale distributeur van e-books van auteurs in eigen beheer op verschillende platformen. Smashwords brengt e-books uit op hun website maar stelt je e-book ook beschikbaar voor kleinhandelaars en bibliotheken. 

Boekboek

Wil je uitgeven in eigen land dan is BoekBoek Uitgeverij misschien iets voor je. BoekBoek is een uitgeversproject van Thingy bvba, samen bedacht met Lauwers Games bvba in 2012. Je krijgt bij BoekBoek ook de optie je e-books uit te geven op papier. Het project werkt ook samen met Amazon Kindle en bol.com. 

Brave New Books

Brave New Books is een platform bekender in de benelux waar je zelf je eigen digitale boekhandel kan handhaven. Het online platform biedt je e-book aan op talrijke online en offline boekhandels in Nederland en Belgie. Bij Brave New Books kan je ook begeleidende diensten inschakelen zoals redactiewerk. 

Pumbo

Pumbo is een website gericht op het uitgeven vanuit eigen beheer en geeft de optie om vanuit je eigen website je boek uit te geven. Pumbo biedt ook advies aan over de vormgeving van je e-book, de redactie, PR & promotie, schrijfcoaching en zelfs vertaling. 

Kobo Writing Life

Kobo Writing Life geeft je het aanbod je eigen e-book te publiceren op de internationale markt. Het platform geeft de schrijver de optie promotioneel materiaal te maken en met pre-orders te werken. Bij Rakuten Kobo heb je ook de optie om je eigen audiobook te publiceren.