Schrijfbibliotheek

Creatief Schrijven vzw heeft een uitgebreid assortiment aan schrijfboeken, geschreven door schrijfcoaches en schrijvers uit binnen- en buitenland. De collectie bestrijkt alle genres: van kort verhaal tot roman, van chicklit tot literaire thriller, van poëzie tot songwriting, van reisverhaal tot (auto)biografie. Sommige boeken gaan over het eigen schrijfproces, andere gaan heel specifiek in op een bepaald genre of bepaald kenmerk, zoals perspectief, personages, taalgebruik. De meer dan 400 items in onze schrijfbib zijn een must voor wie even vastloopt, inspiratie zoekt, of voor wie wil weten hoe gevestigde auteurs werken. 

Je kan onze collectie raadplegen in onze schrijfhub in de Antwerpse wijk Groenenhoek, op wandelafstand van station Antwerpen-Berchem (Gitschotellei 138, 2600 Antwerpen). Je kan de bib elke werkdag bezoeken tussen 9 u. en 17 u. Volg je een opleiding of cursus in het kantoor van Creatief Schrijven, of ben je aan het schrijven in onze Schrijfhub, dan kan je de collectie ter plaatse raadplegen en boeken ontlenen.

Met alle vragen over de schrijfbib kan je terecht bij Barbara Van den Eynde.

Ontdek hier welke boeken in onze collectie zitten en reserveer jouw favorieten.

Wie boeken ontleent, verklaart zich akkoord met ons reglement.

 

In de kijker

📓‘REISVERHALEN SCHRIJVEN
Jan Donkers, 2008         

Reizen en schrijven lijken voor elkaar geschapen. Onderweg staan de zintuigen immers op scherp en komen de verhalen vanzelf. Maar zijn ze boeiend genoeg om een groot publiek aan te spreken? Hoe vaak willen we nog lezen over knetterende tuk tuks en wuivende rijstvelden? 

In ‘Reisverhalen schrijven’ laat Jan Donkers zien welke inzichten en technieken je nodig hebt om een sterke reisroman of een boeiend reisverhaal te schrijven. Hij vertelt hoe cruciaal de voorbereiding,de research en het aloude opschrijfboekje zijn. Aan de hand van talloze voorbeelden uit de wereldreisliteratuur toont hij aan wat het verschil is tussen een saaie en een boeiende reportage, en waar de reis echte verhalen oplevert.

Jan Donkers was redacteur van onder andere De Revisor en Hitweek. Naast het schrijven van literaire verhalen en muziekprogramma's maakt Donkers reisreportages. Donkers is gefascineerd door Amerika en reisde er veel rond. Hij was een jaar professor Dutch Studies in Austin, Texas.