Schrijfbibliotheek

Creatief Schrijven vzw heeft een uitgebreid assortiment aan schrijfboeken, geschreven door schrijfcoaches en schrijvers uit binnen- en buitenland. De collectie bestrijkt alle genres: van kort verhaal tot roman, van chicklit tot literaire thriller, van poëzie tot songwriting, van reisverhaal tot (auto)biografie.

Je kan onze collectie raadplegen in onze schrijfhub in de Antwerpse wijk Groenenhoek, op wandelafstand van station Antwerpen-Berchem (Gitschotellei 138, 2600 Antwerpen). Je kan de bib elke vrijdag bezoeken tussen 9 u. en 17 u. Volg je een opleiding of cursus in het kantoor van Creatief Schrijven, dan kan je de collectie ook raadplegen tijdens een lesmoment. 

Lukt dit niet? Contacteer Barbara Van den Eynde om een ander moment vast te leggen. Ook met andere vragen over de schrijfbibliotheek kan je bij Barbara terecht. 

Ontdek hier welke boeken in onze collectie zitten en reserveer jouw favorieten.

Wie boeken ontleent, verklaart zich akkoord met ons reglement.

 

In de kijker

 

📓‘WAAROVER IK PRAAT ALS IK OVER HARDLOPEN PRAAT'
Haruki Murakami, 2022          

Bejubeld schrijver Haruki Murakami gunt de lezer een blik op de meest persoonlijke en uiteenlopende zaken: van het moment waarop hij besloot schrijver te worden, tot grootste triomfen en teleurstellingen.

Toen Murakami besloot om zich geheel aan schrijven te wijden is hij ook begonnen met hardlopen. Nu, tientallen wedlopen, triatlons en door de pers bejubelde boeken later, onderzoekt hij de invloed die de sport heeft gehad op zijn leven – en op zijn werk. 

 

📝'STIJLOEFENINGEN'
Raymond Queneau, 2021

Stijloefeningen is het virtuoze meesterwerk van Raymond Queneau, waarin een simpele gebeurtenis in Parijs op negenennegentig verschillende manieren wordt verteld. Hij hanteert hier zo veel mogelijk stijlen, en laat daarmee zien hoe verrassend en vermakelijk schrijven kan zijn. Rudy Kousbroek verplaatst in zijn meesterlijke en onnavolgbare vertaling de handelingen naar Amsterdam en voorzag zijn uitgave van een uitgebreide toelichting.

 

📝'SCANBAAR SCHRIJVEN - AANDACHT VANGEN VAN LEZERS MET WEINIG TIJD'
Mark Van Bogaert, 2021

Do's en don'ts voor teksten met plakfactor. Scanbaar schrijven is een boek voor iedereen die teksten schrijft die rechtstreeks naar de lezer gaan, zonder dat er een professioneel vormgever aan te pas komt. Voor scholen, bedrijven, overheidsinstanties en verenigingen. In dit boek vind je de basisregels om een tekst professioneler en lezersvriendelijker vorm te geven, ook met een eenvoudig tekstverwerkingsprogramma als Word. Scanbaar schrijven leert je te kiezen voor een geschikt lettertype, voor goede illustraties, voor blikvangers die blijven hangen. En uiteindelijk voor het comfort van uw lezer.