Zien we je op ZuiderZinnen? Het festival van het woord

ZuiderZinnen, het Festival van het Woord, dat in het verleden plaatsvond op het Antwerpse Zuid, maakt na vele jaren pauze een doorstart. En wat voor één!

Op de affiche staan meer dan 100 namen. Een scala aan bekende auteurs, slammers, zangers en muzikanten palmt op zondag 17 september maar liefst 20 podia in, verspreid over de buurt rond het Antwerpse Koninklijke Museum voor Schone Kunsten. 

En daar zijn wij, de collega's van Creatief Schrijven, maar wat graag bij. 


Literair vertier aan Museum voor Schone Kunsten

Je vindt Creatief Schrijven vzw tijdens ZuiderZinnen aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Aan onze stand kan je deelnemen aan het Scrabbeltoernooi of jezelf laten versieren met literaire tattoos.

Je vindt er ook alle info over ons cursus- en activiteitenaanbod en je ontdekt er ook onze literaire geschenken

Kom dus zeker eens langs voor een babbeltje en een extra portie literair vertier! 

Ook ons laagdrempelig podium De Sprekende Ezels is van de partij op ZuiderZinnen.  

Literaire tattoos
voor iedereen van 4 tot 104 jaar 

Een versregel op je been of toch liever een Six Word Story op je schouderblad? Het kan allemaal, maar denk er goed over na, want een tattoo is voor het leven. Of toch niet? Creatief Schrijven vzw versiert je op ZuiderZinnen graag met mooie woorden. Aan hun stand staan bodypainters klaar om je literair te tatoeëren. Dat kan met je eigen zelfverzonnen woorden of je kan kiezen uit een lijst pittige of grappige verzen. Kom eens langs, laat je beschrijven en pronk daarna op ZuiderZinnen met die mooie woorden. 


Scrabbletoernooi 
voor iedereen van 6 tot 106 jaar 

Ben je fan van spelen met letters en woorden? Neem dan deel aan het Scrabbletoernooi van Creatief Schrijven vzw. En waag je kans om op een groot 3D-Bord met houten letters zoveel mogelijk punten te scoren. We zijn benieuwd welk woord jij (aan)legt met 7 letters? De hoofdprijs voor volwassenen is een boekenbon van 150 euro. Ook voor kinderen zijn er in diverse leeftijdscategoriën prijzen te winnen. 

Grootboek, het Verzenlied van de Stad

In de tuin van het Museum voor Schone Kunsten kan je een kijkje nemen in ons prachtige Grootboek, het Verzenlied van de Stad. Het bevat parels van de verbeelding van meer dan 100 onbekende en bekende schrijvers. Zij lieten hun gedachten door de stad dwalen. Stadstroubadour Peter Holvoet-Hanssen cureerde het geheel. Elke tekst in het Grootboek is uniek vormgegeven door kunstenaars/illustratoren onder wie Betül Sefika, Bert Lezy, Katja Stonewood en Dieter De Schutter.

Tijdens ZuiderZinnen wordt het unieke handgemaakte boek tentoongesteld en komen de teksten tot leven. Stadspeter en bezieler van dit initiatief, Peter Holvoet-Hanssen, brengt er, samen met een aantal schrijfliefhebbers die een bijdrage leverden aan Grootboek, een collage aan teksten. Van harte welkom! 

Sfeerbeeld van de lancering van Grootboek, cultuurweekend 2021

Praktisch

Van 17 sep 2023, 10:00

Tot 17 sep 2023, 16:00

Locatie Antwerpen Zuid

Prijs 5 euro in voorverkoop, gratis voor: kinderen en jongeren onder de achttien, studenten (bij vertoon van studentenkaart), mensen met A-kaart met kansentarief, leraren (op vertoon van lerarenkaart), zestigplussers


Organisatie

Creatief Schrijven vzw