Schenk je woorden aan Grootboek. Ontdek onze schrijfhub!

Laat je verbeelding door de Stad waaien. Kom met je mooiste, ongepubliceerde woorden, zinnen of verzen op zaterdag 24 september naar Creatief Schrijven vzw en breng mee Grootboek, het Verzenlied van de Stad, tot leven!

Ons nieuwe kantoor, in de levendige wijk - 'De Groenenhoek' - vlakbij station Antwerpen-Berchem, is het ideale kader om nieuwe pagina’s van Grootboek te gaan vullen. 

Je bent hier welkom met je mooiste woorden om erover in gesprek te gaan met stadstroubadour Peter Holvoet-Hanssen. Een selectie van je poëtische woorden wordt ter plaatse door griffiers en illustrators Fien Van Aert (11 tot 14u) en Betül Sefika Özdemir (14 tot 17u) opgetekend in het Grootboek en zo als erfgoed voor het nageslacht bewaard.

Grootboek bevat al teksten van jong en oud, zowel gedichten als korte quotes.
Ook jouw bijdrage is dus zeker welkom. Grijp je (publicatie)kans en schrijf mee geschiedenis! 

Klim in je pen en kom ons verrassen op zaterdag 24 september met jouw mooiste woorden!

Om 17.30u sluiten we feestelijk af met een poëtische manifestatie waarop iedereen die al een bijdrage leverde aan Grootboek welkom is. 

 

Braderij op de Gitschotellei 

Er is op zaterdag 24 september trouwens nog heel wat te beleven op de Gitschotellei.
Bij Creatief Schrijven vzw kan je een literaire tattoo laten zetten of een babbeltje doen met één van de medewerkers. Verder kan je genieten van de andere geneugtes die de braderij op de Gitschotellei dan te bieden heeft (ook rommelmarkt). 

 

Reserveer je tijdslot 

Reserveer hier je tijdslot voor zaterdag 24 september. 

Breng je woorden de dag zelf mee op papier, bij voorkeur twee kopies. 

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven een bijdrage te kunnen leveren, kan je slechts één keer en met één tekst in Grootboek komen.

 

De geschiedenis van Grootboek 

Grootboek, het Verzenlied van de Stad, is een initiatief van troubadour en (voormalig stads)dichter Peter Holvoet-Hanssen en Creatief Schrijven vzw waarmee we literair erfgoed schrijven. 

We lanceerden Grootboek, het Verzenlied van de Stad, eind augustus 2021 tijdens het Antwerpse cultuurweekend, om na en tussen digitale ontmoetingen, die eigen zijn aan deze tijd, ook terug een veilige ruimte te creëren voor een goed gesprek over het ambacht schrijven en literatuur.

 

 

Ook het grote boek zelf, waarin de teksten worden opgetekend en dat nog vele blanco bladzijden telt, kwam op vakkundige wijze ter wereld. Het is een handgemaakte Antwerpse creatie van boekbinder Toon Van Camp. Kunstenaars Geertrui Storms, Bert Lezy en Katja Stonewood maakten met de ingezamelde teksten al prachtige creaties in het boek. 

 

copy foto: Dirk Kerstens 

Inschrijven

Inschrijven tot 23 sep 2022


Praktisch

Van 24 sep 2022, 09:00

Tot 24 sep 2022, 16:00

Locatie Creatief Schrijven vzw, Gitschotellei 138, 2600 Antwerpen, op 7 minuten wandelen van Berchem-station.

Prijs gratis


Organisatie

Creatief Schrijven vzw