Schrijf mee aan Grootboek in het Begijnhof

Deze sessie van Grootboek is vol. Schrijf je hier op de wachtlijst. Indien een plaats vrijkomt, zullen we je contacteren.

***

Laat je verbeelding door de Stad waaien. Kom met je mooiste, ongepubliceerde woorden, zinnen of verzen op zaterdag 26 maart naar het Begijnhof in Antwerpen en breng mee Grootboek, het Verzenlied van de Stad, tot leven!

Het Antwerpse Begijnhof, een zeldzame stille en poëtische plek in het centrum van de stad,  is het ideale kader om nieuwe pagina’s van Grootboek te gaan vullen. 

In de Begijnhofkerk kan je ze voorleggen aan Peter Holvoet-Hanssen. Een selectie van je poëtische woorden wordt ter plaatse door griffier en illustrator Nina Aerts opgetekend in het Grootboek en zo als erfgoed voor het nageslacht bewaard.

Voor of na de babbel kan je nog nieuwe inspiratie tanken tijdens een wandeling over de gekasseide straatjes in deze oase van rust uit de zestiende eeuw of een babbeltje doen met één van de medewerkers van Creatief Schrijven vzw. 

Klim in je pen en kom ons verrassen op zaterdag 26 maart met jouw mooiste woorden!

Reserveer je tijdslot 

Deze sessie van Grootboek is vol. Schrijf je hier op de wachtlijst. Indien een plaats vrijkomt, zullen we je contacteren.

Breng je woorden de dag zelf mee op papier, bij voorkeur twee kopies. 

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven een bijdrage te kunnen leveren, kan je slechts één keer en met één tekst in Grootboek komen.

De geschiedenis van Grootboek 

Grootboek, het Verzenlied van de Stad, is een initiatief van troubadour en (voormalig stads)dichter Peter Holvoet-Hanssen en Creatief Schrijven vzw waarmee we literair erfgoed schrijven. 

We lanceerden Grootboek, het Verzenlied van de Stad, eind augustus tijdens het Antwerpse cultuurweekend, om na en tussen digitale ontmoetingen, die eigen zijn aan deze tijd, ook terug een veilige ruimte te creëren voor een goed gesprek over het ambacht schrijven en literatuur. Ook het grote boek zelf, waarin de teksten worden opgetekend en dat nog vele blanco bladzijden telt, kwam op vakkundige wijze ter wereld. Het is een handgemaakte Antwerpse creatie van boekbinder Toon Van Camp. Kunstenaars Geertrui Storms, Bert Lezy en Katja Stonewood maakten met de ingezamelde teksten al prachtige creaties in het boek. 

Inschrijven

Inschrijven tot 25 mrt. 2022


Praktisch

Van 26 mrt. 2022 09:00

Tot 26 mrt. 2022 14:30

Locatie Rodestraat 39, Antwerpen

Prijs gratis


Organisatie

Creatief Schrijven