Schrijf mee aan Grootboek in het Letterenhuis

Deze sessie van Grootboek is helaas vol. Aanmelden voor de wachtlijst kan nog tot donderdagochtend 26 januari om 8u.
Je bent wel welkom in het Letterenhuis voor een rondleiding in het archief, een inkijk in Grootboek of een babbel met één van de medewerkers van Creatief Schrijven. Graag tot dan! 

Laat je verbeelding door de Stad waaien. Kom met je mooiste, ongepubliceerde woorden, zinnen of verzen op Gedichtendag, donderdag 26 januari naar het Letterenhuis in Antwerpen. En breng met je eigen verhaal Grootboek, het Verzenlied van de Stad, tot leven!

In het Letterenhuis kan je ze voorleggen aan Peter Holvoet-Hanssen. Een selectie van je poëtische woorden wordt ter plaatse door illustrator Dieter De Schutter opgetekend in het Grootboek en zo als erfgoed voor het nageslacht bewaard. Kenmerkend voor de illustraties van Dieter De Schutter zijn de speelse benadering en een heldere en dynamische beeldtaal.


Rondleiding langs 3,5 km literatuur
Voor of na de babbel kan je om 11, 13 en 15 uur een kort bezoek brengen aan het depot van het Letterenhuis, een archief van 3,5 km; de geheime kamers van de Vlaamse literatuur.

Klim in je pen en kom ons verrassen op 26 januari met jouw mooiste woorden!

Het is je laatste kans, want het Grootboek, dat aan een reis begon in augustus 2021, telt nog maar enkele blanco pagina's. Eens het helemaal gevuld is, krijgt het een plek in het Letterenhuis.

Deze activiteit is een onderdeel van Poëzieweek
Heel graag tot dan! 


Reserveer je tijdslot - VOL

Deze sessie van Grootboek is helaas vol. 
Schrijf je hier in op de wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt, nemen we contact met je op. 

Breng je woorden de dag zelf mee op papier, bij voorkeur twee kopies. 

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven een bijdrage te kunnen leveren, kan je slechts één keer en met één tekst in Grootboek komen.

 

De geschiedenis van Grootboek 

Grootboek, het Verzenlied van de Stad, is een initiatief van troubadour en (voormalig stads)dichter Peter Holvoet-Hanssen en Creatief Schrijven vzw waarmee we literair erfgoed schrijven. 

We lanceerden Grootboek, het Verzenlied van de Stad, eind augustus 2021 tijdens het Antwerpse cultuurweekend, om na en tussen digitale ontmoetingen, die eigen zijn aan deze tijd, ook terug een veilige ruimte te creëren voor een goed gesprek over het ambacht schrijven en literatuur.

 

Copy foto: Dirk Kerstens

Inschrijven

Inschrijven tot 25 jan 2023


Praktisch

Van 26 jan 2023, 10:00

Tot 26 jan 2023, 15:00

Locatie Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, Antwerpen


Organisatie

Creatief Schrijven vzw en Peter Holvoet-Hanssen in samenwerking met Letterenhuis