Schrijf mee aan het Grootboek, het Verzenlied van de Stad!

Laat je verbeelding door de Stad waaien. Kom met je mooiste, ongepubliceerde woorden, zinnen of verzen op zondag 29 augustus naar de Vrijdagmarkt in Antwerpen en breng mee het Grootboek tot leven!

Het is een nieuw initiatief van troubadour en (voormalig stads)dichter Peter Holvoet-Hanssen en Creatief Schrijven vzw; de start van een nieuwe woordenvonk die de komende jaren de stad zal verlichten. 

Schrijf mee! 
Leg je poëtische woorden ter plaatse voor aan Peter Holvoet-Hanssen en zangeres Mira. Zij gaan er graag over in gesprek met jou. Een selectie van de mooiste woorden worden ter plaatse opgetekend in het Grootboek door griffier Geertrui Storms en zo als erfgoed voor het nageslacht bewaard. Maximaal 1 tekst per persoon. 

Klim in je pen en kom ons verrassen op 29 augustus met jouw mooiste woorden!
Deelnemen kan nog in het tijdsblok tussen 15 en 18u. Kom zeker eens langs.


Literaire tattoo en wegwijs in schrijflandschap
We maken je die dag ook graag wegwijs in het schrijflandschap en in onze werking. 

Terwijl je aanschuift met je tekst onder de arm kun je ook een literaire tattoo laten zetten.  Kinderen kunnen bij de Versmarkt aan de slag om hun eigen boekje te maken.  Aan de stand van Folio maak je kennis met een groot aanbod literaire en culturele tijdschriften. 

Deze actie is onderdeel van het Cultuurweekend. Op verschillende plekken in Antwerpen stellen culturele organisaties hun deuren open. 

Praktisch

Van 29 aug 2021, 10:00

Tot 29 aug 2021, 16:00

Locatie Vrijdagmarkt, Antwerpen

Prijs gratis


Organisatie

Creatief Schrijven vzw i.s.m. Peter Holvoet-Hanssen en Museum Plantin en Moretus