Schrijf mee! ‘De verdronken ballades van TESTEREP’

Wil je schrijven, dobberend op het water? Tijdens een warme zomerdag krijg je hiervoor de kans, ongeacht of je een geoefend of beginnend auteur bent. 

Op 1 augustus organiseren TG Vagevuur, Creatief Schrijven, WISPER en Schrijverslab een schrijfmarathon op TAZ 2022 (Theater Aan Zee). 

*Alle momenten om deel te nemen aan de schrijfmarathon zijn vol. Voeg je naam en gegevens toe aan de wachtlijst. We contacteren je indien er een plaats vrijkomt.*

Op de vijver van het Leopoldpark in Oostende dobberen eilandjes waarop jij kan schrijven aan het Testerep*-verhaal en de personages die hierin thuishoren. Dialogen, monologen, gedichten, profetische doemvoorspellingen, … Bevlogen coaches reiken inspiratiemateriaal aan en volgen je op, peddelend van eiland tot eiland. 

De teksten die ontstaan, worden gebruikt als inspiratie voor de voorstelling ‘De verdronken ballades van TESTEREP’ die op 2/12 in première gaat in De Grote Post in Oostende. 

Tijdens het verloop van het festival zijn alle teksten te lezen in het Leopoldpark en later vind je ze op Azertyfactor, het kansenplatform van Creatief Schrijven. 

Theaterschrijfcoaches van dienst: Stefanie Huysmans, Pieter Delfosse, Anna Carlier en Anouk Friedli.

Je kan je inschrijven om 1 of 2 uur te schrijven. Wil je twee uur schrijven, dan is dat sowieso tussen 11 en 13 uur. Voor één uur kan je kiezen uit het blok tussen ‘13 en 17 uur’ of ‘17 en 21 uur’. We maken de verdeling en laten je weten om exact hoe laat je klaar mag staan om je eigen eilandje te betreden met pen en papier of een opgeladen laptop. 

Meld je via deze wachtlijst aan. 

 


* 1000 jaar geleden verzonk het eiland Testerep voor de Belgische kust. Oostende schoof 100 meter landinwaarts en de mens ploegde voort.

 

Foto door Sien Verstraeten

Praktisch

Van 1 aug. 2022 09:00

Tot 1 aug. 2022 19:00

Locatie Leopoldpark, Oostende

Prijs Gratis


Organisatie

TG Vagevuur, Creatief schrijven, Wisper en Schrijverslab