Schrijven bij kunst: workshopreeks

Struin elke laatste zondag van de maand met schrijfdocent Christina Vanderhaeghe door musea verspreid over Vlaanderen. En gebruik beeldende kunst als muze bij het schrijven

Maak in Lier een stadswandeling in de voetsporen van schrijver Felix Timmermans, verbind in Sint-Niklaas taal en moderne kunst, doe in het Groeningemuseum in Brugge zes eeuwen oude Belgische kunst opnieuw leven, en verdwaal in het kunstenaarsdorp Latem waarna je uitwaait aan de oevers van de Leie.

Samen met Christina Vanderhaeghe en andere schrijfliefhebbers sprokkel je indrukken en bijpassende woorden. Die dienen als aanzet voor je tekst, samen met gerichte schrijf- en kijkopdrachten. Na het schrijven, bespreken we in groep wat we hebben neergepend en leren we van elkaar.  

De reeks ‘Schrijven bij kunst’ is een uitnodiging om je blik op de (literaire) wereld te verruimen. “Als je mensen uitnodigt om iets buiten zichzelf op te nemen, wordt hun poëzie veel weidser,” verklaart schrijfdocent Christina Vanderhaeghe. 

Spreken we af aan het museum?

 

Schrijven bij kunst: Lier

In deze sessie maken we een stadswandeling door Lier in de sporen van Felix Timmermans. 

Deelnemers aan deze sessie kunnen alvast nieuw leven blazen in het stadsmuseum Lier en al schrijvend de brug maken naar het NU: bij Galerij Artisjok vinden we alvast inspiratie om het moderne Lier in nieuwe gedichten en verhalen te laten stromen.

Tijdstip | Zondag 24 maart van 11 tot 17 u.

 

Schrijven bij kunst: Sint-Niklaas

We volgen het kunstenparcours ‘Coup de Ville’, in het hart van Sint-Niklaas. WARP is een platform voor hedendaagse beeldende kunst. De focus ligt daarbij op talentontwikkeling. Ook jij kan je schrijftalent verder ontwikkelen bij kunst in de openbare ruimte. Het kunstenparcours ‘Coup de Ville’, in het hart van Sint-Niklaas, gaan we de combinatie van kunst en de stad intens bekijken en er nieuwe schrijvende kunstwerken bij maken. 

Tijdstip | Zondag 28 april van 11 tot 17 u. 

 

Schrijven bij kunst: Brugge

In deze sessie gaan we van start in het vernieuwde Groeningemuseum: zes eeuwen Belgische beeldende kunst op één locatie. Een weldaad voor creatief schrijvers om beelden een nieuw leven te geven in proza, in poëzie. De tijdelijke expo REBEL GARDEN inspireert je alvast tot rebels geschrijf.

Tijdstip | Zondag 26 mei van 11 tot 17 u. 

 

Schrijven bij kunst: Latem 

In deze laatste sessie van het voorjaarsseizoen ‘Schrijven bij kunst’ worden de Leiestreek en het kunstenaarsdorp Latem onze inspiratiebronnen.

Gustaaf De Smet was een kunstschilder die onder meer ons wandelpad zal bepalen. Van zijn museum maken we een huis vol verhalen. Over de middag gaan we naar de weide van het Museum Dhondt-Dhaenens. Enkele galerijen in Latem verwelkomen ons voor schrijvende zomermomenten hedendaagse kunst. Onze voorleestafel wordt gereserveerd aan de oevers van de Leie.

Tijdstip | Zondag 30 juni van 11 tot 17 u. 

Inschrijven

Inschrijven tot 29 jun. 2024


Praktisch

Van 24 mrt. 2024 10:00

Tot 30 jun. 2024 15:00

Locatie Meerdere musea in Vlaanderen

Prijs 55 euro per sessie


Organisatie

Creatief Schrijven