Voorstelling Sprekende Ezels-kalender op Boektopia

Op 1 november krijg je op Boektopia in Kortrijk een gebalde editie van een Sprekende Ezels- editie te horen en te zien en wordt de scheurkalender 2024 officieel voorgesteld. 

De Sprekende Ezels is een experimenteel laagpodium voor poëzie, woord, muziek, comedy, hamsterslingeren, … Alles wat je binnen 10 minuten voor elkaar krijgt op één van onze podia en geen lelijke vlekken achterlaat, is welkom.

 

De performers op Boektopia 

Jan Ducheyne
, stalmeester De Sprekende Ezels en presentator van deze voorstelling.

Frederik De Preester is handelsreiziger in ideeën en dichter. Hij toont een bijzondere interesse voor huizen, vervoersmiddelen en vissen. De Preester is gefascineerd door het leven en zijn randfenomenen en aangetrokken tot plaatsen waar hij niet is. 

Steven Graauwmans heeft net een nieuwe dichtbundel uit met de geweldige titel 11.

Mathieu Hendrickx is een ongeleid projectiel, altijd iets te beleven, en vaak is hij ontroerend tot op het bot. Als je Mathieu nog nooit aan het werk zag, dan is dat niet vreemd, want hij is moeilijk vast te pakken, maar hij staat wél op Boektopia, op 1 november! Dus daarvoor alleen al zou je moeten afzakken naar de Sprekende Ezels! Voor Mathieu Hendrickx! 

Merle erl Idris. Een zangeres met een gouden stem, fantastische teksten en dito songs. Luister maar.

Loeke Vanhoutteghem is beeldend-performatief woordkunstenaar. Ze schrijft en performt haar eigen teksten in diverse genres gaande van gedichten over lied- en theaterteksten tot uitdagende slam poetry. In september 2020 won ze het West-Vlaams kampioenschap slam poetry in de Schouwburg Kortrijk. In 2021 werd ze ook nog Gents kampioen. In haar beeldend en performatief linkt Loeke haar liefde voor taal en symbolen aan andere media zoals textiel, keramiek en muziek. Loeke studeerde vergelijkende moderne letterkunde aan de Universiteit Gent en daarna autonome vormgeving aan KASK Gent.


De kalender

Een scheurkalender is een papieren pretparel gevuld met honderden uiterst geniale gedichten, tekeningen en fratsen van kunstenaars onder wie Maarten Inghels, Uschi Cop, Anne Provoost, Don Vitalski, Johan Sebastiaan Stuer, Geert Simonis, Peter Holvoet-Hanssen, Alex Deforce, Bert Lezy, Jan Ducheyne, en tal van nieuwe sterren aan het dichtersfirmament!
Een onmisbaar meesterwerk, kortom, wederom magistraal vormgegeven door Jirka De Preter!

Bestel jouw exemplaar via de webshop van Creatief Schrijven of koop één of meerdere exemplaren op 1 november op Boektopia

 

Copy foto: Sarah Vanheuverzwijn 

Praktisch

Van 1 nov 2023, 11:00

Tot 1 nov 2023, 13:00

Locatie Kortrijk Xpo - President Kennedylaan 100 - 8500 Kortrijk

Prijs ticket voor Boektopia, wie een boek koopt ontvangt een boekenbon van 10 euro


Organisatie

Creatief Schrijven vzw