Workshops non-fictie tijdens FAAR in Oostende

Het non-fictiefestival FAAR strijkt van vrijdag 8 tot zondag 10 maart neer in Oostende. FAAR zet in op denken en doen met vijftig auteurs die in hun bovenkamer laten kijken. Ook wij zijn aanwezig met drie schrijfworkshops. Combineer workshops met andere activiteiten en beleef zo een heus non-fictieweekend. Inschrijven voor de workshops die je op de website van FAAR. Graag tot dan!


Opiniestuk schrijven

Welke verschillende soorten opiniestukken bestaan er, wat zijn goede en minder goede argumenten en hoe bouw je een opiniestuk op? Anouk Torbeyns begeleidt de schrijvers in deze workshop naar het bedenken en schrijven van straffe opiniestukken.

Docent Anouk Torbeyns

Tijdstip Zaterdag 9 maart van 10 tot 12 u.

Locatie De Grote Post, Oostende

 

Creatief schrijven met AI

Kan ik AI inzetten in mijn schrijfproces? Hoe kan ChatGPT me helpen een eerste zin of een origineel plot te bedenken, scènes op te bouwen, of mijn tekst stilistisch naar een hoger niveau te tillen? Welke inzichten en informatie kan de software me aanreiken?

Schrijf mee en geraak in de wolken met woorden uit de cloud.

Docent | Yves Peirsman

Tijdstip | Zondag 10 maart van 10 tot 11.45 u.

Locatie | De Grote Post, Oostende

 

Portretschrijven

In deze workshop ontdek je hoe je mensen op een afgebakende manier zo treffend mogelijk in woorden kan vatten. Van buitenwereld naar innerlijke wereld en van ruwe schets tot detailportret.

Hoe beschrijf ik zo objectief mogelijk? Een portret van een onbekende? Een instagramportret? Je krijgt een introductie in portretschrijven en je gaat zelf aan de slag.

Docent | Igor Daems

Tijdstip | Zondag 10 maart van 14 tot 15.45 u.

Locatie | De Grote Post, Oostende

 

Praktisch

Van 9 mrt 2024, 09:00

Tot 10 mrt 2024, 14:45

Locatie De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende

Prijs 20


Organisatie

Creatief Schrijven, FAAR