Workshops non-fictie tijdens festival FAAR

Het non-fictiefestival FAAR strijkt van vrijdag 10 tot zondag 12 maart neer in Oostende. FAAR zet in op denken en doen met vijftig auteurs die in hun bovenkamer laten kijken. Ook wij zijn aanwezig met vier schrijfworkshops. Graag tot dan!

 

Zo start ik mijn eigen non-fictieboek

Broed je al lange tijd op een non-fictieboek over je vak of passie? Marc Buelens licht de bouwstenen van slimme non-fictie toe. Er is ruimte voor interactie, reflectie en korte denk- en schrijfoefeningen.


Tijdstip | Zaterdagvoormiddag 11 maart van 10u tot 11.45u.

Plaats | De Grote Post, Oostende

 

Gendergericht en inclusief schrijven

Een superdiverse samenleving vraagt om inclusieve communicatie. Immers: welke taal we gebruiken reflecteert en vormt ons wereldbeeld. Het is dan ook zaak om je woorden en beelden zorgvuldig te kiezen. Maar hoe zet je jouw boodschap of verhaal zo op papier iedereen zich aangesproken voelt? Met docent Anna Kuit verken je de vele mogelijkheden.


Tijdstip | Zaterdagnamiddag 11 maart van 14u tot 15.45u.

Plaats | De Grote Post, Oostende

 

Portretschrijven

Hoe vang je iemand in woorden en schrijf je een portret? Of je nu iets wilt schrijven voor een koppel dat op trouwen staat, over een dierbare die overleden is of over die zonderlinge buurman die je fantasie maar blijft prikkelen, een geschreven portret kan bijzonder verrassend en waardevol zijn. Samen met docent Igor Daems schrijf je jouw eerste portretten. 


Tijdstip | Zondagvoormiddag 12 maart van 10u tot 11.45u.

Plaats | De Grote Post, Oostende

 

Creatief schrijven met artificiële intelligentie

De mogelijkheden van de artificiële intelligentie zijn de laatste jaren geëxplodeerd. Taalmodellen zoals ChatGPT van OpenAI produceren tekst die zowel grammaticaal, stilistisch als soms zelfs inhoudelijk indruk maakt. In deze workshop met Professor Walter Daelemans onderzoeken we hoe deze modellen werken, wat de verwachtingen zijn voor de toekomstige ontwikkeling ervan en wat ze waarschijnlijk niet kunnen, aan de hand van demonstraties.


Tijdstip | Zondagnamiddag 12 maart van 14u tot 15.45u.

Plaats | De Grote Post, Oostende

 

Inschrijven

Inschrijven tot 12 mrt. 2023


Praktisch

Van 11 mrt. 2023 09:00

Tot 12 mrt. 2023 14:45

Locatie De Grote Post, Oostende

Prijs 15,00


Organisatie

Creatief Schrijven vzw