Achtergrondverhalen en Essays

De cursus Achtergrondverhalen is bedoeld voor iedereen die artikelen wil schrijven of een begin wil maken met een non-fictieboek. Je leert de kenmerken van de verschillende achtergrondgenres, je krijgt advies over de structuur van een achtergrondverhaal en je leert hoe je de lezer meesleept dankzij een treffende schrijfstijl. De cursus is online, maar kan worden uitgebreid met gesprekken via de webcam of in Leuven, België.

Wat mag je verwachten?

Om te beginnen krijg je een gratis syllabus over achtergrondverhalen, de verschillende genre-kenmerken, de inhoud en de structuur. Door nauw contact via e‑mail proberen we erachter te komen welk soort achtergrondverhalen jij wilt schrijven. Wil je een reportage maken? Een reconstructie? Portretterende interviews? Essays? Of stort je je liever op informatieve uitzoekverhalen met een resem aan bronnen? Op basis van ons contact krijg je een op maat gesneden cursus van twee uitgebreide leesverslagen en vier kantlijnsessies. Met andere woorden: er zijn zes momenten waarop je mij je materiaal mag toesturen. Ik zorg dan voor persoonlijke feedback op je teksten en voor theorie die is toegespitst op jouw plannen. Uiteraard geef ik de nodige tips & tricks, zodat je de teksten kunt verbeteren. Bovendien geef ik advies over het aanbieden van je verhalen aan media of uitgevers.

Wat kost het?

De cursus Achtergrondverhalen kost 499 euro, inclusief btw (21%). Daarvoor krijg je:
• 1 gratis syllabus
• 2 leesverslagen van minstens 3 pagina’s, met uitgebreide feedback en adviezen
• 4 kantlijnsessies, met korte feedback en adviezen

Sinds 1998 begeleid ik schrijvers en journalisten bij het schrijven van achtergrondverhalen. In veel gevallen leidde die begeleiding tot mooie teksten en publicaties. Als je meer informatie wilt over deze cursus, mail mij!

Persoonlijke begeleiding

Als je al ervaring hebt met achtergrondverhalen kun je ook kiezen voor coaching van slechts één verhaal, of de begeleiding van een reeks artikelen. Ik kan je helpen met de ideeën vooraf, de structuur, de inhoud, of met het verfijnen van de geschreven tekst. Kijk hier voor meer informatie over mijn persoonlijke schrijfbegeleiding.

Fictie, columns, een boek

Wil je geen achtergrondverhalen schrijven, maar fictie, columns, essays, of een boek? En heb je daarbij behoefte aan begeleiding? Dat kan ook! Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Sessie(s)

Je kunt beginnen wanneer je wilt. Daarna volg je de cursus in je eigen tempo.


Details

Georganiseerd door Maartje Luif

Docent Maartje Luif

Start 30 jun 2021, 10:00

Prijs € 499.00

Regio Online

Locatie online of in Leuven

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!