Auteurslezing Jeroen Theunissen Online

Toen hij een jaar of twintig was, vond Jeroen Theunissen in een reiswinkeltje een kaart van Europa waarop dikke purperen lijnen langeafstandswandelingen markeerden. Wanneer de schrijver jaren later last krijgt van melancholie, angstaanvallen en depressies, en zich gevangen voelt in een ongelukkig huwelijk, laat hij alles en iedereen achter, ook en vooral zijn twee kinderen, en begint aan een zes maanden durende wandeltocht van Zuidwest-Ierland tot aan de Bosporus. Ik = cartograaf is vele boeken ineen. Een verslag van een wandeltocht. Een onhandige poging om onze snel veranderende wereld vast te grijpen. Een verhaal over een man die halsoverkop wegvlucht van zijn verantwoordelijkheden.

Jeroen Theunissen werd in augustus 1977 in Gent geboren. Sinds 2004 publiceerde Jeroen elf boeken. In januari 2004 debuteerde hij bij uitgeverij Meulenhoff met de roman De onzichtbare. Hierna volgden drie dichtbundels, Thuisverlangen (2005), Het zit zo (2009) en Hier woon je (2015).  In 2006 verscheen de verhalenbundel Het einde (2006). Hij publiceerde de romans Een vorm van vermoeidheid (2008), De stolp (2010), De omwegen (2013), Onschuld (2014) en Jouw huid (2018). In 2022 verscheen Ik = cartograaf.

Coördinator van SchrijversAcademie en auteur Isabelle Rossaert gaat met Jeroen Theunissen in gesprek over zijn uitgebreid oeuvre, de ontwikkeling van zijn schrijverschap en hoe dat leidde tot zijn meest recente roman Ik = cartograaf.

 

* Deze auteurslezing stond geprogrammeerd met Radna Fabias als gast. Dit veranderde naar Jeroen Theunissen.

Prijs

De deelnameprijs is 7 euro als je online volgt. Je kan deze auteurslezing ook live bijwonen.

Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming betalen 3 euro. Stuur hiervoor een mail naar info@creatiefschrijven.be met vermelding "Auteurslezing online - verhoogde tegemoetkoming".

Voor studenten van het Basisjaar Literair Schrijven en van SchrijversAcademie is de deelname gratis.

 

Programma auteurslezingen 

Deze lezing is een onderdeel van de jaaropleidingen Basisjaar Creatief Schrijven en SchrijversAcademie. In dat kader organiseren we bijzondere ontmoetingen met auteurs die een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. We stellen deze lezing ook graag open voor het brede publiek. 

Dit academiejaar werken we samen met Behoud de Begeerte.

De andere auteurslezingen vinden plaats op: 

21 september: Anneleen Van Offel
16 november: Maxim Osipov
21 december: Els Moors
1 februari: De wetten / over zinnelijk schrijven met Anneleen Van Offel, Jeroen Theunissen en Els Moors 

 

Foto Jeroen Theunissen door Stefan Vanfleteren

Sessie(s)

De auteurslezing vindt plaats op woensdagavond 19 oktober via een online link die op de dag van de auteurslezing wordt doorgestuurd.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Jeroen Theunissen

Duur 1 dag(deel)

Start 19 okt 2022, 17:00

Einde 19 okt 2022, 20:00

Prijs € 7.00

Regio Online

Locatie Online

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!