Authentiek schrijven

Wat maakt jou als schrijver authentiek? Auteur en communicatiestrateeg Daan Esch helpt je tijdens dit schrijfweekend je eigen stem te vinden.

Van bron tot monding in zeven stappen

De cursus is opgevat als een collectieve reis. Samen met de docent en je medecursisten verkennen we in zeven stappen alle etappes van het schrijftraject, van pril idee tot verzendklaar manuscript. Het verhaal dat je wil vertellen komt daardoor in een stroomversnelling. Met jouw inspiratiebron als uitgangspunt werken we naar de monding toe waar ideeën woorden worden.

We graven naar de kern van je thematiek en plot, bespreken personages en karakterisering, monoloog en dialoog, arena en detail, stijl en werkproces, om te eindigen bij promotie en publicatie. Aan de hand van leesfragmenten, inspirerende quotes, gevarieerde schrijfoefeningen en feedback verdiep je je zelfkennis als auteur, verruim je technisch en stilistisch arsenaal en werk je aan een eigen artistiek kompas.

Praktisch

Het schrijfweekend gaat door op zaterdag 14 en zondag 15 september, telkens van 10 tot 17 u in Kalmthout. De middaglunch is in de prijs ingrepen. Er is plaats voor maximaal 12 beginnende schrijvers vanaf 18 jaar die zich binnen het fictiegenre willen vervolmaken.

Schrijfcoach / Docent

Daan Esch (Herentals, 1968) is een Vlaams auteur, performer, ondernemer en coach. Hij debuteerde in 2017 met de historische roman 'Stem', gevolgd in 2023 door het moderne Faustverhaal 'Vuist'.

Daan studeerde filosofie en economie aan de KU Leuven. In 1991 voltooide hij zijn opleiding Letteren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast volgde hij piano bij Catherine Van de Velde en Marijke Oers en genoot hij een zangopleiding bij onder meer Evelyn Brunner en Lucienne Van Deyck.

In 1991 trad Daan Esch aan als algemeen directeur van het Symfonieorkest van Vlaanderen. In 1993 werd hij dramaturg bij de toenmalige Vlaamse Opera. In 1997 maakte hij als hoofdredacteur & casting officer de overstap naar de Munt. Hij zette zijn carrière verder als communicatiemanager bij verschillende multinationals en werkte jarenlang in het buitenland. In 2017 richtte hij zijn eigen onderneming Authenticom op. Via die weg helpt hij creatieve ondernemers om hun eigen stem te vinden.

Sessie(s)

Zaterdag 14 september 2024, 10:00 - 17:00
Zondag 15 september 2024, 10:00-17:00


Details

Georganiseerd door Authenticom

Docent Daan Esch

Duur Meerdere dagen

Start 14 sep 2024, 08:00

Einde 15 sep 2024, 15:00

Prijs € 395.00

Regio Antwerpen

Locatie Kalmthout

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!