Beeld//Taal: Schrijven én fotografie (6 online bijeenkomsten)

We gaan in deze cursus op een creatieve manier verhalen omzetten in beelden en beelden omzetten in verhalen. Dit doen we aan de hand van huiswerk en korte opdrachten in de les: Welk verhaal kun je schrijven bij een foto? Welke foto kun je maken bij een gedicht? Hoe kun je teksten beeldend maken?
Zo leren we kijken, fotograferen en verhalen schrijven. We gebruiken de straat, poëzie, foto’s, de buurtkat, de meeuwen en de rest van de wereld als inspiratiebron.
 

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die eerder een cursus basisfotografie* heeft gevolgd en graag met pen en camera op zoek gaat naar (beeld)verhalen. Schrijfervaring is niet nodig, plezier in schrijven wel.

Doel: inspiratie en creativiteit
Als we onderweg zijn naar onze bestemming kijken we niet echt rond. We zijn vaak gehaast en gefocust. Zonder dat je het waarschijnlijk doorhebt passeer je heel veel nog-niet-beschreven-verhalen en nog-niet-gemaakte-foto’s. Een oud mannetje op een bankje, een ruziënd stel, een verloren voorwerp troosteloos alleen.
 
Welke verhalen ga je zien als je wél rondkijkt, omhoogkijkt of even stilstaat? Welke (beeld)verhalen liggen er op straat, in de trein of in het raamkozijn die je kunt fotograferen en/of kunt beschrijven?
 
Inhoud
We gaan in deze cursus op een creatieve manier verhalen omzetten in beelden en beelden omzetten in verhalen. Dit doen we aan de hand van huiswerk en korte opdrachten in de les: Welk verhaal kun je schrijven bij een foto? Welke foto kun je maken bij een gedicht?  Hoe kun je teksten beeldend maken?
Zo leren we kijken, fotograferen en verhalen schrijven. We gebruiken de straat, poëzie, foto’s, de buurtkat, de meeuwen en de rest van de wereld als inspiratiebron.
 
*note: in deze cursus leer je niet hoe jouw camera werkt of hoe je technisch het beste kunt fotograferen. Je leert wel op zoek te gaan naar verhalen, ze beeldend te maken en ze te beschrijven.

Docent
In 2015 won Zoë van de Kerkhof de NRC foto jaarprijs met haar foto Mijn Dansende Mam. Voor diverse muziekalbums verzorgde ze het artwork. Ze exposeerde in 2020 met haar foto’s en verhalen in het P.J Veth, Universiteit Leiden. Net als in haar vorige exposities o.a This is how we Roll (2017) en De stilte is N_ergens (2018)  is ook in deze expo Silencio Por Favor (2020) haar achtergrond als cultureel antropoloog duidelijk terug te zien.
Verder heeft ze ruimschoots leservaring (Cursus Beeld//Taal, theater en fotografie).
Instagram: @zoeschrijftmetlicht

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Sessie(s)

Lesdata: 10 mei, 17 mei, 7 juni, 21 juni, 28 juni, 5 juli
6 online bijeenkomsten op dinsdag van 19:30-21:30 uur


Details

Georganiseerd door Leids Academisch Kunstcentrum

Docent Zoë van de Kerkhof

Duur Meerdere dagen

Start 10 mei 2022 17:30

Einde 5 jul. 2022 19:30

Prijs € 224.00

Regio Online

Locatie Online

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!