Columns en cursiefjes

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Breng pen en papier mee. Een laptop mag maar hoeft niet.

Een cursiefje is een deels verhalend, deels beschouwend prozastukje in een tijdschrift. Het gaat over een verschijnsel of voorval uit het alledaagse leven, dat scherp wordt geobserveerd en met humor wordt belicht. Het cursiefje dankt zijn naam aan de cursieve letter waarin het stukje in de krant verscheen. Uit het cursiefje ontwikkelde zich in de jaren 70-80 de column. Ondertussen vind je ze natuurlijk niet enkel in de krant, maar ook op blogs of sociale media.

"Cursieve dagen: literaire columns of cursiefjes die vertrekken vanuit jouw dagelijkse leven"

'Cursieve dagen' verwijst naar ‘Kleine dagen’, de bekroonde novelle van Bernard Dewulf. Dewulf was dichter, essayist en columnist voor De Morgen en De Standaard. Zijn novelle is een verzameling van cursiefjes, korte prozastukjes, waarin hij naar zijn dagelijkse omgeving keek: het huis, de kinderen, de vrouw, de tuin, het licht – een kleine wereld waarin soms grootse dingen gebeuren.

Tijdens deze cursus schrijf je een cursiefje op basis van foto’s die jij meebrengt. Via denk- en schrijfoefeningen roepen we het moment weer op. Je leert te observeren, te voelen, te associëren, en verkent mogelijke invalshoeken. Je schrijft een eerste prozastukje bij de foto. Samen sleutelen we aan vorm, inhoud en stijl. Op het einde van de cursus bundelen we je cursiefjes en foto’s in een boekje, op je blog of op Instagram.

Inhoud bewerken
Aantal tekens inhoudAantal tekens inhoud
Aantal tekens inhoud helpen

Sessie(s)

Dinsdagavond


Details

Georganiseerd door Wisper - Antwerpen

Docent Lore Mutsaers

Duur Meerdere dagen

Start 15 nov 2022, 18:30

Einde 13 dec 2022, 21:00

Prijs € 88.00

Regio Antwerpen

Locatie Noordpoort - Literatuurlokaal, Dambruggestraat 336, 2060 Antwerpen

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!