Dramateksten: scenario of theater SCHRIJVEN Lier

In deze richting leer je schrijven voor podium, film, luisterspel of televisie. Je kan kiezen voor de lessen dramateksten – scenario (film, luisterspel, televisie) of dramateksten – theater (podium).

In deze richting leer je schrijven voor podium, film, luisterspel of televisie. Je kan kiezen voor de lessen dramateksten – scenario (film, luisterspel, televisie) of dramateksten – theater (podium).
 

Stel je voor: het is avond, je zit in de zetel. Een grote zak chips in je hand. Of een appel voor zij die gezond doen. Als het maar cruncht. Alleen dan is de soundtrack van de film voor jou compleet. De film begint en jouw verbazing stijgt. Je denkt: dat wil ik ook kunnen! Of: dat kan ik zoveel keer beter! Als ik het voor het zeggen had, dan …

Goed nieuws: in deze cursus heb jij het voor het zeggen. Toch zeker op papier. We werken een verhaal uit van elevator pitch tot full-blown scenario. Maar we gaan daarbij natuurlijk niet over één nacht ijs. Personages, setting, spanningscurves, plotpoints, levendige dialogen … Alle essentiële elementen komen aan bod. 

Naarmate de cursus vordert, groeit ook jouw repertoire: je begint met korte schrijfopdrachten, die transformeren in een kortfilm, welke culmineert in een langspeler of – wie weet – een serie. Wil jij de mensen hun verbeelding laten spreken? Dan kan je er ook voor opteren een levendig hoorspel vorm te geven. Zet je laptop dus maar klaar, kraak die vingers ennnn … ACTIE!

De lessen worden gegeven door Eline Durt. De lessen vinden plaats op maandagavond, van 19u tot 22u. 

Dramateksten voor het podium

We bekijken of we dit jaar ook dramateksten voor theater in ons aanbod kunnen integreren.  Interesse? Meld je aan op schrijven@samwdlier.net.

Sessie(s)

maandagavond


Details

Georganiseerd door SAMWD Lier

Docent Eline Durt

Duur Lange opleidingen

Start 1 sep 2021, 10:00

Einde 30 jun 2022, 10:00

Prijs € 318.00

Regio Antwerpen

Locatie Timmermans Opsomermuseum Lier

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!