Fantasy

Deze cursus zit vol. Interesse? Meld je aan voor de wachtlijst. Stuur een mailtje naar info@creatiefschrijven.be met vermelding 'wachtlijst fantasy'. Komt er een plaatsje vrij, dan nemen we contact met je op. 

In fantasy is verbeelding troef. Wil je jouw pen scherpen in dit genre en er meer over te weten komen? Dan ben je in deze cursus aan het juiste adres. 

Tijdens deze eerste module ontdekken we het genre en onderzoeken we het oerwoud aan subgenres (denk aan: horror, fantasy, SciFi, dystopisch werk, steam punk, urban fantasy, YA-fantasy,). We gaan op zoek naar jouw eigen authentieke stem als fantasyschrijver. En we ontdekken of jij de tuinarchitect of de tuinier bent? En of je dagelijkse kost serveert of een verfijnd culinair menu?

Verder komen aan bod: structuur, plot, ritme, symmetrie en asymmetrie, het oproepen van sense of wonder, het oproepen van suspence, het opbouwen van een fantasywereld en het scheppen van nieuwe wezens, jouw verhaaluniversum en magiesystemen.

Van harte welkom om mee op pad te gaan in dit boeiende universum. 

Succesvol fantasyauteur, Pen Stewart, dompelt je onder in dit genre. Zowel startende fantasyschrijvers als ervaren rotten zijn welkom. 

 

"De mix van theorie en praktijk en het ernstig nemen van genreliteratuur sprak me enorm aan in deze cursus."  M. Vandevel 

Praktisch

De cursus vindt online plaats via Zoom. Je kan dus vanuit je eigen schrijfkamer of keuken deze cursus volgen. 

Kortingen

15% voor:

  • jongeren (-26)
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).
     

Op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt enkel voor verzending in België. 

_______

Volgende module najaar 2024

In de volgende module komen o.a. aan bod SciFi  en horror schrijven en je leven als auteur. Hoe raak je als genreauteur gepubliceerd in het Nederlandse taalgebied? Welke uitgever past bij jou? Contracten, agenten, pitch en de zakelijke aspecten van het schrijverschap.

 

Sessie(s)

6 donderdagavonden: 22 en 29 februari, 7, 14, 21 en 28 maart, telkens van 19.30u tot 22u.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Pen Stewart, auteur

Duur Meerdere dagen

Start 22 feb 2024, 18:30

Einde 28 mrt 2024, 21:00

Prijs € 135.00

Regio Online

Locatie online via Zoom

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!