SCHRIJFTRAJECT 2023 ​ 💜dichter bij jezelf 💜 juli tem december '23

Misschien herken je het wel ... je weet dat schrijven je deugd doet, maar het lukt je moeilijk om het in te bedden in je dagelijkse leven. Of je schrijft enkel wanneer er iets gebeurde in je leven dat je angstig, verdrietig of kwaad maakte. Je wil ook wel eens over vroeger schrijven. Of over blije herinneringen. Of het schrijven gebruiken om stil te staan en je innerlijke wijsheid te ontdekken. Of misschien ben je wel op zoek naar inspiratie om over te schrijven? Naar boeiende opdrachten. Toffe dichtvormen. En als het ook nog even kan ook wel naar mensen die jouw passie voor taal en (helend) schrijven delen. 


Dan is dit halfjaartraject helemaal iets voor jou! Een echt 🎁 voor jezelf!  


VOORDELEN

☘️je maakt de opdrachten op je eigen tempo
☘️je geeft het schrijven een plekje in je leven
☘️je zet in op persoonlijke groei
☘️je bent in contact met gelijkgezielden die net als jou houden van diepgang
☘️je oefent in (eenvoudige) gedichten schrijven die je helpen om de essentie te 'pakken' van wat je schreef
☘️je hoeft zelf geen schrijfopdrachten uit je hoed te toveren


VOOR WIE 

✍️je houdt ervan om naar binnen te kijken
✍️je 'hebt' iets met schrijven (je houdt/hield van dagboekschrijven, kan je emoties op papier weergeven [of wil daar graag in oefenen 😉])
✍️je hebt zin in een half uurtje pure me-time om de twee weken
✍️je komt graag uit je hoofd en in je gevoel
✍️je brengt graag naar boven wat er diep in jou leeft 
✍️je vindt het 'wijs' jezelf nog beter te leren kennen

HOE

Concept

Om de twee weken krijg je op vrijdag een mail met een inspirerende schrijfopdracht. Het is een opdracht die helpt om naar binnen te keren, dichter bij je kern te komen, bij wie je ten diepste bent. Reken op een half uurtje tot veertig minuten per opdracht.


​Ik gebruik een variatie aan schrijfopdrachten die ik leerde bij verschillende schrijfcoaches:

💛puntlijnmeditatie van Joey Brown

💛de kracht van schrijven in coaching van Sarah Muiderman

💛autobiografisch schrijven met perspectiefwisseling (Instituut voor Biografiek)

💛tot de essentie komen via een gedicht

💛autobiografisch schrijven (Creatief Schrijven)

💛...


Besloten Facebookgroep

Je ervaringen bij het schrijven en/of je schrijfsels mag je delen in de Facebookgroep 'Helend schrijven'. Dat is een besloten Facebookgroep (met ondertussen een dertigtal leden) waarin mensen zitten die al zo'n schrijftraject deden. Gelijkgezielden dus. Je deelt er wat je wilt wanneer je dat wilt (ook als de opdracht al dagen/weken ja zelfs maanden afgelopen is 🕐). En waarom zou je dat doen? Wel, omdat delen helend werkt! Wat je schreef, krijgt nog meer bestaansrecht, omdat het ook door anderen 'gelezen' wordt. In de praktijk deel je vaak je gedicht. Vaak laat ik je daar naartoe werken in een schrijfopdracht.

Ikzelf volg op wat er in de Facebookgroep wordt gepast en reageer heel kort (een bedanking, een woord dat me aansprak, het gevoel dat ik kreeg). Dat mogen ook de andere leden van de Facebookgroep doen (en jij mag dat doen met anderen die iets delen). Wat we niet gaan doen (ook ik niet), is inhoudelijk reageren op wat iemand schreef. De bedoeling is dat het een veilige plek blijft. Ik ben niet opgeleid als therapeut (al volg ik wel een coachingsopleiding, maar dat is toch nog iets anders! 🥰) noch de andere deelnemers. 


Na afloop

Misschien kijk je na afloop van dit schrijftraject wel met meer mildheid naar jezelf kijkt. De kans is ook heel groot dat je heel wat inzichten kreeg of misschien wel een rode draad ontdekte in je leven. Of wie weet worden sommige moeilijke herinneringen iets minder scherp?


Je twijfelt?
Om te weten wat zo'n traject teweegbrengt, moet je ... inschrijven. Ja, zo simpel is het. En dat is helemaal niet 'plat commercieel' bedoeld.

Het is werkelijk een drempel waar je bereid moet zijn over te gaan. Dat ervaar ik althans als ik me inschrijf voor gelijkaardige trajecten, workshops, retraites of opleidingen.

Een drempel dus, omdat de kans bestaat dat je verdriet, pijn, frustratie of gemis in de ogen kijkt. Maar die emoties doorvoelen ... dàt brengt zachtheid en heling. En dat maakt dat je weer verder kan ... maar dan lichter. Heler. Weet wel dat je - als we over een herinnering schrijven, wat lang niet altijd het geval is - je zelf kiest welke herinnering. Dus je hebt zelf in de hand waar je over schrijft ... 

Sommige oefeningen zetten trouwens ook sterk in op het krachtige in jezelf te ontdekken. Om aan te sluiten bij wat goed gaat en positief verloopt. De opdrachten focussen dus zeker niet altijd op moeilijkere thema's.

 

WANNEER

START: 6 juli '23

EINDE: 29 december '23 =>dus 13 SCHRIJFOPDRACHTEN

 

PRIJS

144 euro, maar schrijf je in voor 15 juni '23 dan doe je mee aan 122 euro. 

Bedragen zijn inclusief btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor zelfstandigen die btw-plichtig zijn en graag een factuur wensen.


INSCHRIJVEN

Inschrijven ten laatste op vrijdag 30 juni door een mailtje te sturen naar evelinecoppin@gmail.com en de centjes over te schrijven op BE31 8915 0431 7255 met vermelding van je naam en 'mailtraject dichter bij jezelf'.

 

MEER WETEN

Je kan alle info hier nalezen. Past dit traject je niet, maar wil je graag op de hoogte blijven van komende activiteiten? Dan is de inspiratiemail wat je zoekt.

Ook heel erg welkom op een workshop helend schrijven (21 september en 21 decemberin Gent), een weekend helend schrijven (20 tem 22 oktober 2023 in de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken) of een digitaal schrijftraject van zeven weken waarbij je om de week een mail krijgt met een inspirerende opdracht die je laat groeien ('mijn mama en ik' en 'groeikracht').

Details

Georganiseerd door Boek van mijn Leven

Docent Eveline Coppin

Duur Meerdere dagen

Prijs € 144.00

Regio Online

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Coaching

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!