Het leest als een roman

Dagen
04
Uren
14
Min
18
Sec
11

Omschrijving

In deze cursus autobiografisch schrijven, verzamel je verhalen over één thema: de buurt of het dorp waar je opgroeide, een persoon die je leven kleur gaf of een gebeurtenis die een periode in je leven kenmerkt.


Je beschrijft feiten en herinneringen in een tekst die bij de lezer een beeld oproept van een wellicht verloren tijd. Je duikt in archieven, je praat met betrokkenen en zo vorm je het ‘ware’ verhaal.


We dagen je uit om met deze feiten en herinneringen een samenhangende tekst te schrijven: een verhaal dat leest als een roman. Je personages zijn geen romanfiguren, maar hun leven is zeker de moeite van het beschrijven waard en ze weten de lezers mateloos te boeien.


In de cursus werk je aan de opbouw van je teksten, leer je personen en gebeurtenissen beeldend te beschrijven, experimenteer je met perspectief en tijd en besteden we aandacht aan het schrijven van levendige dialogen. Verhalende non-fictie uit de literatuur biedt ons inspiratie. Je krijgt opdrachten mee waar je thuis mee aan de slag gaat.

(Deze data wijken af van de gepubliceerde data in onze cursus- en wedstrijdbrochure. O.w.v. de geldende veiligheidsmaatregelen zal de cursus vermoedelijk pas starten in maart) 

Korting:. 

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).


Nog 2 vrije plaatsen.

Inschrijven

Sessie(s)

6 zaterdagochtenden: 6 en 13 maart en 3 april telkens van 10 tot 13u. Data van 3 laatste sessies worden binnenkort bekend gemaakt.


Inschrijvingsdeadline

5 mrt. 2021 12:00


Details

Prijs € 135.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Sonja Callay, schrijfdocent

Locatie Het Huis van de Mens, Hasselt

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Alle niveaus

Regio Limburg


Nog 2 vrije plaatsen.

Inschrijven