Het leest als een roman

In deze cursus autobiografisch schrijven, verzamel je verhalen over één thema: de buurt of het dorp waar je opgroeide, een persoon die je leven kleur gaf of een gebeurtenis die een periode in je leven kenmerkt.

Je beschrijft feiten en herinneringen in een tekst die bij de lezer een beeld oproept van een wellicht verloren tijd. Je duikt in archieven, je praat met betrokkenen en zo vorm je het ‘ware’ verhaal.

We dagen je uit om met deze feiten en herinneringen een samenhangende tekst te schrijven: een verhaal dat leest als een roman. Je personages zijn geen romanfiguren, maar hun leven is zeker de moeite van het beschrijven waard en ze weten de lezers mateloos te boeien.

In de cursus werk je aan de opbouw van je teksten, leer je personen en gebeurtenissen beeldend te beschrijven, experimenteer je met perspectief en tijd en besteden we aandacht aan het schrijven van levendige dialogen. Verhalende non-fictie uit de literatuur biedt ons inspiratie. Je krijgt opdrachten mee waar je thuis mee aan de slag gaat.

Korting:

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Korting op magazine VERZIN

Bij de cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 15 i.p.v. 20 euro voor een jaarabonnement. 
Interesse? Vink dan het extra veld aan 'abonnement VERZIN' op het inschrijfformulier. 
Deze actie geldt helaas enkel voor Belgische cursisten en dat o.w.v. de hoge internationale portkosten. 

 

Sessie(s)

6 zaterdagochtenden: 6, 13 en 20 november en 4, 11 en 18 december, telkens van 10 tot 13u.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Sonja Callay, schrijfdocent

Duur Meerdere dagen

Start 6 nov. 2021 09:00

Einde 18 dec. 2021 12:00

Prijs € 135.00

Regio Limburg

Locatie huisvandeMens, Hasselt

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!