Jaarreeks schrijven: de basis - online

Lange reeks avond (+10 sessies) voor beginners. Dit is een online cursus. Je hebt nodig: een computer/laptop/tablet met internetverbinding en met werkende microfoon en camera. Een koptelefoon is handig maar geen must.

Zit er een verhaal in je hoofd dat je graag zou neerschrijven, maar weet je niet hoe of waar te beginnen? Of heb je wel honderden ideeën om op papier te zetten maar lukt het niet om ongestoorde schrijftijd vrij te maken voor jezelf? Dan is deze reeks iets voor jou. Een jaar lang ga je aan de slag met tekst en literatuur in al haar vormen.

 

Je neemt samen met de andere deelnemers een verkennende duik in het hedendaagse boekenaanbod, misschien zelfs in de literatuurgeschiedenis, op zoek naar wat jou aanspreekt: kinderboeken, korte verhalen, romans, poëzie …

Je proeft zo van het schrijven van verschillende genres en gaandeweg ontdek je waar jouw schrijfhart ligt, wat jouw thema’s en onderwerpen zijn en hoe je jouw eigen schrijfstijl verder kan ontwikkelen.

 

Je ontdekt hoe je inspiratie omzet in een verhaal, hoe je personages tekstueel ontwikkelt, welke storytellingstructuren en verteltechnieken er allemaal zijn, hoe je dialoog scherp krijgt ... Kortom: je leert wat jouw tekst nodig heeft, in welke vorm je je boodschap ook wil brengen.

 

Tijdens de sessies krijg je ook telkens opbouwende feedback op je schrijfwerk, van de docent én van de groep.

Sessie(s)

Dinsdagavond


Details

Georganiseerd door Wisper - Leuven

Docent Hilde Van Cauteren

Duur Lange opleidingen

Start 8 nov. 2022 18:30

Einde 25 apr. 2023 20:00

Prijs € 440.00

Regio Online

Locatie Online @home

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!