Kom op verhaal in het Arboretum

Kom op verhaal in Arboretum Kalmthout. Vind een moment van rust in deze prachtige tuin, een speelruimte waar je even je fantasie de vrije loop laat.

 

Heb je altijd al willen schrijven maar weet je niet hoe te beginnen? Of schrijf je al langer maar lukt het niet om er tijd voor te maken of de inspiratie te vinden? Ben je op zoek naar schrijfplezier en wil je graag je verhalen delen met anderen? Kom dan naar het Arboretum en laat je inspireren door filosofe, redacteur en schrijfster Elselien Dijkstra.

We starten elke workshop met een korte uitleg en tips bij het schrijven van korte verhalen, het vinden van inspiratie en wat ervaren schrijvers hierover denken. Daarna gaan we zo snel mogelijk zelf aan de slag, want schrijven leer je vooral door het te doen.

We maken onze schrijfspieren los met schrijfoefeningen, waarbij we ons laten leiden door fragmenten van bekende schrijvers en het toeval. Schrijfplezier en spelen met taal staan voorop. Daarna trekt iedereen met individuele opdrachten de tuin in om op eigen tempo drie essentiële bouwstenen voor een kort verhaal te ontdekken.   

Aan het eind komen we weer bij elkaar en delen we onze ervaringen en ideeën. Iedereen werkt zijn of haar verhaal thuis verder uit. Aansluitend aan de reeks organiseren we een terugkomdag waarop alle deelnemers hun verhalen kunnen delen.

Je kunt je inschrijven voor één workshop of voor de hele reeks. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

Sessie(s)

Deze inspirerende schrijfworkshop bestaat uit drie aparte sessies, die je telkens afzonderlijk of als een volledige reeks kunt volgen. De prijs per sessie is 45 euro, jaarkaarthouders betalen 40 euro | het kansentarief met UiTPAS Van Polder tot Kempen is 9 euro

Ook op:
zondag 23 april 2023 van 09.30 uur tot 12.30 uur
14 mei 2023 van 09.30 uur tot 12.30 uur
terugkomdag: 14 juni 2023 van 9.30 tot 12.30 uur


Details

Georganiseerd door Arboretum

Docent Elselien Dijkstra

Duur Meerdere dagen

Start 12 mrt 2023, 08:30

Einde 12 mrt 2023, 11:30

Prijs € 45.00

Regio Antwerpen

Locatie Arboretum Kalmthout

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!