Kom op verhaal in het Arboretum

Schrijfworkshop in de tuin van het Arboretum. Kom op verhaal, vind een moment van rust en laat je fantasie de vrije loop.

Heb je altijd al willen schrijven maar weet je niet hoe te beginnen? Of schrijf je al langer maar lukt het niet om er tijd voor te maken of de inspiratie te vinden? Ben je op zoek naar schrijfplezier en wil je graag je verhalen delen met anderen? Kom dan naar het Arboretum in Kalmthout en doe mee met de workshop Kom op verhaal.

We starten elke workshop met een korte uitleg en tips bij het schrijven van korte verhalen, het vinden van inspiratie en wat ervaren schrijvers hierover denken. Daarna gaan we zo snel mogelijk zelf aan de slag, want schrijven leer je vooral door het te doen.

We maken onze schrijfspieren los met schrijfoefeningen, waarbij we ons laten leiden door fragmenten van bekende schrijvers en het toeval. Schrijfplezier en spelen met taal staan voorop. Daarna trekt iedereen met individuele opdrachten de tuin in om op eigen tempo drie essentiële bouwstenen voor een kort verhaal te ontdekken.   

Aan het eind komen we weer bij elkaar en delen we onze ervaringen en ideeën. Iedereen werkt zijn of haar verhaal thuis verder uit. Aansluitend aan de reeks organiseren we een terugkomdag waarop alle deelnemers hun verhalen kunnen delen.

Je kunt je inschrijven voor één workshop of voor de hele reeks. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

Sessie(s)

Zondag 12 maart, 9.30 tot 12.30
Zondag 23 april, 9.30 tot 12.30
Zondag 14 mei, 9.30 tot 12.30
Terugkomdag: zondag 11 juni, 9.30 tot 12.30

Je kunt je inschrijven voor 1 workshop of voor de hele reeks.
De prijs per sessie is € 45 | jaarkaarthouders van het Arboretum betalen € 40 | kansentarief met UiTPAS € 9 (UiTPAS tickets enkel aan de balie)


Details

Georganiseerd door Arboretum Kalmthout

Docent Elselien Dijkstra

Duur Meerdere dagen

Start 23 apr 2023, 07:30

Einde 23 apr 2023, 10:30

Prijs € 45.00

Regio Antwerpen

Locatie Arboretum Kalmthout

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!