Manuscriptbeoordeling

Je tekst deskundig doorgelicht


Overweeg je om jouw manuscript naar een uitgever te sturen? Of het in eigen beheer op de markt te brengen? Maar twijfel je of het goed genoeg is? Of stuurde je het al op naar een uitgever, maar heeft die geen interesse? En zoek je naar handvatten om er verder aan te schaven?

Wij helpen je graag met vakkundige feedback op je manuscript. 

Je eigen vergevorderde of afgewerkte tekst kun je bij ons grondig en professioneel laten doorlichten. Dankzij deze feedback ben je in staat om je manuscript verder op punt te stellen. 

Binnen de maand ontvang je per mail een realistisch en uitgebreid oordeel. Dat is opbouwend maar zonder taboes, zowel de plus- als minpunten komen aan bod. Het uitgebreide leesverslag focust op je stijl, plot, personages, metaforiek, spanning, taalgebruik, enz. 

Onze manuscriptbeoordeling staat open voor diverse genres: van proza tot poëzie, van thrillers tot memoires, van non-fictie tot persoonlijke getuigenissen en geschiedenisverhalen. Ook feedback op korte teksten is mogelijk.

De samenwerking met een poule van professionele beoordelaars staat garant voor een kwaliteitsvolle evaluatie van je tekst.

Hoe werkt het?
We behandelen elke aanvraag persoonlijk. Daarom willen we zo goed mogelijk zicht krijgen op je specifieke vragen en mogelijke verwachtingen. Vul daarom eerst deze vragenlijst in. Geef duidelijk aan waarover je manuscript gaat.


Zet je manuscript waarop je feedback wil krijgen in een vlot leesbaar lettertype (Times New Roman of Arial), lettergrootte 12 en regelafstand anderhalf.  Stuur het manuscript (bij voorkeur een Wordbestand) naar manuscript@creatiefschrijven.be.


Wij checken of je manuscript aan de minimumvereisten voldoet. Denk aan: correct taalgebruik, show don't tell, gelaagdheid in poëzie, evenwichtige opbouw, enz. Is dat het geval, dan stemmen we met je af over de prijs en de timing wanneer je het leesverslag mag verwachten. Ga je akkoord, dan zetten we de beoordelaar aan het werk en ontvang je een factuur. 

Binnen de afgesproken termijn (doorgaans maximaal 30 dagen) en als je de factuur betaald hebt, sturen wij je per mail het uitgebreide leesverslag.

Hoeveel kost het?
Bereken zelf de indicatieve prijs op basis van de lengte van je manuscript. Zet dat in formaat A4, lettergrootte 12 en regelafstand anderhalf. 

Kort verhaal: € 120 (tot 15 blz.), € 30 extra per 10 bladzijden meer.
Proza / non-fictie: € 220 (tot 100 blz.), € 20 extra per 10 bladzijden meer.
Poëzie: € 120 (cyclus van 10 gedichten), € 10 extra per gedicht meer.


Abonnees van ons tijdschrift VERZIN krijgen 15 euro korting op manuscriptbeoordeling.

Alle informatie over manuscriptbeoordeling vind je hier.

Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent team van professionele beoordelaars

Duur Meerdere dagen

Prijs € 120.00

Regio Online

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Coaching

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!