Monologen en dialogen

Omschrijving

Zin om je intensief in toneelteksten onder te dompelen? Dit theatertraject is de gesneden koek die je zoekt! De eerste module doopten we Monologen en dialogen. Daarna is het de beurt aan Van scène naar scène. En eindigen doen we met Van inspiratie naar toneeltekst. Je kunt je meteen voor de drie cursussen inschrijven, maar je mag net zo goed voor een of twee modules kiezen.

De klassieke schrijver Apuleius schreef in de tweede eeuw de mythe Eros en Psyche. Het oude liefdesverhaal is nog altijd actueel. De mythe werk je uit in een hedendaagse, speelbare tekst door personages, archetypen, thema’s en verhaalstructuren te bestuderen en mogelijk later in een voorstelling te verwerken. Ook leer je wat drama en postdrama is en komt de rol van de verschillende actoren in drama aan bod. Waar je je nog aan mag verwachten: een kennismaking met schrijfstrategieën, een antwoord op de vraag hoe je een adaptatie maakt en een zoektocht naar je eigen theatrale stem.

Deze cursus is de eerste module van een theatertraject waarin we de belangrijkste aspecten van drama al schrijvend uitdiepen. Je kunt de modules ook apart volgen.

Sessie(s)

Dinsdagavonden 5, 12, 19 en 26 november en 3 december, van 19 tot 22u


Inschrijvingsdeadline

4 nov. 2019 18:00


Details

Prijs € 95.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Daan Pleumeekers, dramaturg, toneelschrijver en docent creatief schrijven, drama en proza

Locatie Predikherenklooster, Goswin de Stassartstraat z.n, 2800 Mechelen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Beginners

Regio Antwerpen