Op zoek naar woorden bij verlies

Omschrijving

In moeilijke momenten zoeken we vaak troost in woorden van anderen, maar willen de eigen woorden niet altijd komen. Tijdens deze sessie bieden we graag ruimte aan het thema verlies, aan verlies dat vaak heel moeilijk te plaatsen is, namelijk dat van een kind.

Programma

We blikken terug op de wedstrijd 'Gedichten om te koesteren', zetten de laureaten in de bloemetjes, serveren teksten die kracht geven en gaan op zoek naar woorden die bij afscheid horen. 

Accordeoniste Rebecca Stradiot kruidt het geheel met een muzikale noot. 

 

"Een middag voor al wie pijnlijk geconfronteerd wordt met rouw en schijnend verlies. En voor wie de clichés niet wil horen en al zeker niet zelf wil gebruiken." Daniel Billiet

 

Bij je inschrijving maak je een keuze voor één van de volgende twee parallelsessies. 

Samen schrijven: poëzie

Een afscheid slaat vaak een diepe wonde. Hoe ga je ermee om? Voor jezelf én voor anderen wil je dit een zinvolle plaats geven. Je wil het graag vatten in taal. Niet evident, want wat zo schrijnt, laat zich moeilijk vertalen in trefzekere woorden. Schrijven over je verlies kan inzicht en ordening geven aan de chaos van gevoelens en gedachten. Een schrijfsessie van twee uur in een veilig klein groepje.

Auteur en schrijfdocent Daniel Billiet schotelt je een aantal opdrachten voor en begeleidt je bij het vangen van de juiste woorden.

Samen schrijven: proza 

Schrijven is jezelf tijd gunnen. Tijd om te denken. Tijd om te herbeleven. Tijd om los te raken uit een kluwen van gevoelens.
Iets benoemen, zorgt voor een beter begrip. Als je die bewoordingen ook nog in de juiste vorm giet, kun je ze delen met anderen.
Wordt het een dagboek van herinneringen? Of een afscheidsbrief waarin je een laatste droom kleur geeft? Of klinkt jouw verhaal als een kwade vloek om het pijnlijke onrecht?

Wat of hoe, kies je zelf. In de workshop helpt Karla Stoefs je op weg aan de hand van voorbeelden. Die put ze uit eigen werk, waarin gemis en verlies een betekenis kregen.

Karla Stoefs schrijft toneel, kinder- en jeugdboeken. In ‘Dans me’, een liefdesverhaal over Meisje en een Boom, staan verlangens en verlies centraal. 

 

Geef je keuze door via dit inschrijfformulier. 

 

En verder

Ontdek de standen en informatie van Creatief Schrijven vzw, Koester en de Koesterkoffer van het Berrefonds. 

Met drankjes en lekkers. 

Prijs per deelnemer: 14 euro (incl. koffie, thee en gebak) 

We organiseren deze middag samen de Liaisonequippe van Koester, die ondersteuning biedt aan kinderen in hun laatste levensfase. Koester staat voor KinderOncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie en is een onderdeel van het Kinderkankerfonds.

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Heb je een UiTpas Mechelen-kansentarief? Dan krijg je 80% korting en betaal je slechts 2,80 euro. Stuur een e-mail met je UiTpasnummer naar info@creatiefschrijven.be met de vermelding van deze cursus. Dan ontvang je via mail een betalingsverzoek. 

 

Illustratie: Sassafras De Bruyn 

Sessie(s)

Zaterdagmiddag 3 oktober van 13 tot 18u

HOE INSCHRIJVEN?

Stap 1: Eerst vul je het inschrijfformulier in (deze vind je links in de tekst) en geef je door bij wie je de sessie wilt volgen.

Stap 2: Betaal dan via de knop 'Inschrijven' op deze pagina.


Inschrijvingsdeadline

1 okt. 2020 10:59


Details

Prijs € 14.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Daniel Billiet en Karla Stoefs

Locatie Predikherenklooster, Goswin de Stassartstraat z.n, 2800 Mechelen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Alle niveaus

Regio Antwerpen