Opleidingsjaar Literair Schrijven 2024-2025

Schrijverschap is zoveel meer dan alleen voor een blad papier of laptop zitten en een mooie tekst maken. Een schrijver beschikt over een complexe set van competenties: kennis, vaardigheden en attitudes. Door lezingen van ervaren auteurs, feedback op je eigen schrijven, een genre-overstijgende workshop en een uitdagend eindwerk dompel je je een jaar lang onder in de literatuur. Je wordt je bewust van je eigen sterktes en ontwikkelt een breder beeld op wat literatuur allemaal kan.

VOOR WIE? 
Je schrijft al op je eentje en je wilt je schrijven nu met anderen delen en bespreken? Je wilt proeven van alle kanten en hoeken die de literatuur te bieden heeft? Je wilt ontdekken of een langere schrijfopleiding iets voor jou is? Dan is het Opleidingsjaar Literair Schrijven een ideale stap.

 

WAT?
Je dompelt je een jaar lang onder in literatuur. Je wordt je beter bewust van hoe literatuur werkt en van wat jouw sterke kanten op literair vlak zijn. Tijdens de schrijfateliers word je uitgedaagd om vingeroefeningen te doen in verschillende literaire genres en met verschillende technieken. Je gaat op zoek naar je eigen literaire stem.

In de tweede helft van het jaar werk je aan je eigen kortverhaal of gedichtencyclus. Je verzamelt alles in een portfolio en krijgt op het einde van het jaar een verslag over je sterktes en groeipunten. Ook kijken we samen met jou hoe je verder literair kunt evolueren, bijvoorbeeld door andere opleidingen te volgen, dan wel door je kandidaat te stellen voor SchrijversAcademie.

Tijdens het laatste trimester volg je een uitdagende workshop, om de minder vanzelfsprekende uithoeken van het schrijverschap te verkennen. Je kan hierbij kiezen uit podium (live), videopoem (online) of literair bloggen (online). De workshops gaan door op maandag-, dinsdag- of woensdagavond, afhankelijk van de workshop die je kiest. We sluiten het jaar af met een feestelijk toonmoment.

 

HOE?
Je volgt les in een groep van 10 tot 12 schrijvers. Je komt wekelijks live in Antwerpen of online samen, werkt schrijfopdrachten uit en geeft feedback op de teksten van je groepsleden.

De lessen vinden plaats op dinsdagavond, woensdagavond of zaterdagvoormiddag. Wanneer je inschrijft, geef je jouw eerst en tweede keuze door. 

  • Dinsdagavond (19 u. - 21.30 u.) in Antwerpen met John Vervoort
  • Woensdagavond (19 u. - 21.30 u.) online met Peter van der Graaf
  • Zaterdagvoormiddag (10 u. - 12.30 u.) in Antwerpen met Barbara Van den Eynde
  • Zaterdagvoormiddag (10 u. - 12.30 u.) online met Peter van der Graaf

 

Op zaterdagvoormiddag 14 september vindt de startdag plaats in het Letterenhuis in Antwerpen. De week die daarop volgt beginnen de eerste lessen. In de schoolvakanties is er geen les. De data van de workshops in het voorjaar zijn in september beschikbaar. Dan zal ook je keuze opgevraagd worden.

Benieuwd wat je na een jaar onder andere kan? Bekijk het toonmoment van de studenten die in 2022-2023 aan de opleiding deelnamen. 

 

HOE INSCHRIJVEN?

Je inschrijving bestaat uit twee stappen. Pas na beide stappen is je inschrijving afgerond. Vervolledig dus zeker beide stappen.

Stap 1: Eerst vul je dit inschrijfformulier in en geef je door op welk moment je de lessen wilt volgen*. Opgelet: zolang je stap 2 niet hebt voltooid, is je inschrijving niet afgerond.

* Zit de groep waar je voorkeur naar gaat vol? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be dan zetten we je op de wachtlijst. 

Stap 2: Betaal via de knop 'Inschrijven' rechts bovenaan op deze pagina.
(let op: de prijs is inclusief een abonnement op VERZIN, je hoeft dit dus niet meer aan te vinken). Je kan ook in schijven betalen. Hiervoor stuur je een gemotiveerde mail naar info@creatiefschrijven.be.

 


Nog 48 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 21 sep. 2024 10:00

Sessie(s)

Dinsdagavond (19 u. -21.30 u.) in Antwerpen met John Vervoort
Woensdagavond (19 u. -21.30 u.) online met Peter van der Graaf
Zaterdagvoormiddag (10 u. -12.30 u.) in Antwerpen Barbara Van den Eynde
Zaterdagvoormiddag (10 u. -12.30 u.) online met Peter van der Graaf


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Barbara Van den Eynde, John Vervoort, Peter van der Graaf

Duur Lange opleidingen

Start 14 sep. 2024 08:00

Einde 17 mei 2025 15:00

Prijs € 667.00

Regio Antwerpen

Locatie Antwerpen (Gitschotellei 138, 2600 Antwerpen) of online

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Nog 48 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 21 sep. 2024 10:00

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!