Portretschrijven

Dagen
131
Uren
13
Min
38
Sec
39

Omschrijving

Al eens geprobeerd iemand te vangen in woorden? Of je nu iets wilt schrijven voor een koppel dat op trouwen staat, over een dierbare die overleden is of over die zonderlinge buurman die je fantasie maar blijft prikkelen, een geschreven portret kan bijzonder verrassend en waardevol zijn.


In deze cursus onderzoeken we hoe je mensen op een afgebakende manier zo treffend mogelijk in woorden kan vatten. Van buitenwereld naar innerlijke wereld en van ruwe schets tot detailportret. Daarbij variëren we elke les onze aanpak, invalshoek en stijl.


Een greep uit de oefeningen: 


zo objectief mogelijk iemands uiterlijk beschrijven

een persoon interviewen en het gesprek uitschrijven

een dierbare portretteren

een treffend Instagramportret schrijven

Waar ga je na vijf zaterdagen mee naar huis?


Wat schilders kunnen, kunnen schrijvers ook. Na deze lessen zitten er genoeg kleuren op je palet om mensen in woorden tot leven te wekken. 


Igor Daems is zelfstandig schrijver van teksten, verhalen en boeken. Naar mensen luisteren en daar iets moois van maken, is zijn passie. Zo schreef hij al meer dan 25 levensverhalen. Dit voorjaar verschenen bij Manteau twee boeken van zijn hand: Op zoek naar vaste grond, een portret van het leven van de Somalische vluchtelinge Ayan Mohamud Yusuf en Over tinnitus, met portretten van mensen met een tuut in hun oren. 

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).


Foto: Unsplash

 

 


Deze cursus is vol.

Sessie(s)

4 zaterdagochtenden vanaf 4 september van 10 tot 13u in Hibernia in Antwerpen, dus 4/9, 11/9, 18/9 en 25/9.
(deze cursus wordt ook gegeven in november)


Inschrijvingsdeadline

1 sep. 2021 20:00


Details

Prijs € 145.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Igor Daems

Locatie Hibernia school, Antwerpen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Alle niveaus

Regio Antwerpen


Deze cursus is vol.