Portretschrijven vervolgreeks (voor wie reeds een eerste reeks volgde)

In de eerste reeks probeerde je al iemand te vangen in woorden. Samen met Igor schreef je portretten waarbij je je eigen kleur ontdekte, je oefende om objectief weer te geven en om verbeelding toe te voegen. Deze reeks bouwt verder, je krijgt nieuwe uitdagende oefeningen en we werken naar een uitgewerkt portret dat we samen met die van de andere deelnemers bundelen. 

In deze reeks onderzoeken we verder hoe je mensen op een afgebakende manier zo treffend mogelijk in woorden kan vatten. Van buitenwereld naar innerlijke wereld en van ruwe schets tot detailportret. Daarbij variëren we elke les de aanpak, invalshoek en stijl en bouwen we verder op wat in de eerste reeks aan bod kwam.


Een greep uit de oefeningen: 

  • zo objectief mogelijk iemands uiterlijk beschrijven, met aandacht voor woordkeuzes: hoe wordt zo'n portret treffend, sprekend
  • welke informatie heb je nodig om een treffend portret te kunnen schrijven

 

Waar ga je na vier zaterdagen mee naar huis?

Voorop staat opnieuw het schrijfplezier. Wat schilders kunnen, kunnen schrijvers ook. Na deze lessen zitten er genoeg kleuren op je palet om mensen in woorden tot leven te wekken. Hoe ziet jouw meesterportret er uit?

De docent

Igor Daems is freelance copywriter, portretschrijver en auteur. Naar mensen luisteren en daar iets moois van maken, is zijn passie. Zo schreef hij al meer dan 30 levensverhalen. 

Recent schreef hij portretten van twintig honden en hun eigenaren voor Dogs of Deurne en van twintig ondernemers voor stad Antwerpen. Momenteel werkt hij met Elske van Lonkhuyzen aan een boek over portretschrijven.  

 

Kortingen:

15% korting voor jongeren (-26), leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. Laat dat interessante leesvoer maar komen? Vink dan het extra veld aan bij je inschrijving. Deze korting geldt enkel voor verzending in België.

Sessie(s)

Vier zaterdagnamiddagen: 2, 9, 16 en 23/3/2024, telkens van 13.30 tot 16 u.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Igor Daems

Duur Meerdere dagen

Start 2 mrt 2024, 12:30

Einde 23 mrt 2024, 15:00

Prijs € 149.00

Regio Antwerpen

Locatie Kantoor Creatief Schrijven vzw, Gitschotellei 138, 2600 Antwerpen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!