Maandag, Schrijfdag... in het Predikheren!

Op maandag van 10 tot 13 uur, van 13 tot 16 uur of van 18 tot 21 uur... kun je schrijven in de heerlijke bibliotheek van het Predikheren!

Wekelijks ervaren de cursisten van de schrijversklassen van Patrick Bernauw, Nicole Persy en Elise Steenackers een schooljaar lang, dat schrijven niet alleen een kwestie van inspiratie, maar vooral ook van transpiratie is. Van schrijven en herschrijven, schrijven en schrappen. Welke technieken kunnen daarbij helpen? Hoe doen en deden Bekende Schrijvers dat? We werken samen aan een jaarproject, maar we gaan ook op zoek naar wat jou uniek maakt naar inhoud en vorm. En wie weet, komt daar dan wel een heus boek van, of een podcast, een videoclip, een toneelstuk…

Het gaat om een opleiding die tot maximum drie jaar in beslag kan nemen, en die wordt opgedeeld – maar in de praktijk loopt dat door elkaar – in twee uur “schrijven” en één uur “literaire facetten”.

In “literaire facetten” bespreken we werk van bekende auteurs, nodigen we hen al eens uit voor een lezing (bereiden we een “dossiertje” voor) en doen we een nabespreking.  Ook werken we aan een collectief project: een wandel app, een podcast, een blog:

Wandel app "Mechelen Verbeeld"

Podcast "Stemmen uit het Predikheren"

Blog "Tuin van Troost"

In de twee uur “schrijven” komt een theoretische onderbouw aan bod, maar dan heel erg op de praktijk gericht. Doorgaans integreren we de theorie in schrijfoefeningen -of opdrachten, of passen we die toe in de feedback op jouw werk en dat van je collega’s. Binnen die twee uur schrijven zijn we dus vooral bezig met onze schrijfpraktijk – dat kan ook een persoonlijk project zijn – en het geven van onderbouwde, constructieve feedback op elkaars werk.

Sessie(s)

Iedere maandag, uitgezonderd tijdens de schoolvakanties, ofwel van 10 uur tot 13 uur (Nicole Persy), van 13 uur tot 16 uur (Patrick Bernauw of Elise Steenackers) of van 18 tot 21 uur (Patrick Bernauw of Elise Steenackers).


Details

Georganiseerd door Conservatorium Mechelen

Docent Momenteel zijn er drie docenten aan de slag in de schrijversklassen van het Conservatorium van Mechelen: Patrick Bernauw, Nicole Persy en Elise Steenackers.

Duur Lange opleidingen

Start 25 sep 2023, 11:00

Einde 24 jun 2024, 14:00

Prijs € 405.00

Regio Antwerpen

Locatie Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen.

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!