Schrijven op maandagmiddag

Maandag, Schrijfdag in Mechelen... in de heerlijke bibliotheek van het Predikheren!

Wekelijks ervaren de cursisten van de schrijversklas van Patrick Bernauw, een schooljaar lang, dat schrijven niet alleen een kwestie van inspiratie, maar vooral ook van transpiratie is. Van schrijven en herschrijven, schrijven en schrappen. Welke technieken kunnen daarbij helpen? Hoe doen en deden Bekende Schrijvers dat? We werken samen aan een jaarproject, maar we gaan ook op zoek naar wat jou uniek maakt naar inhoud en vorm. En wie weet, komt daar dan wel een heus boek van, of een podcast, een videoclip, een toneelstuk…

Het gaat om een opleiding die tot maximum drie jaar in beslag kan nemen, en die wordt opgedeeld – maar in de praktijk loopt dat door elkaar – in twee uur “schrijven” en één uur “literaire facetten”.

In “literaire facetten” bespreken we werk van bekende auteurs, nodigen we hen al eens uit voor een lezing (bereiden we een “dossiertje” voor) en doen we een nabespreking.  Ook werken we aan een collectief project: een wandel app, een podcast, een blog:

Schrijf in uw kot! (blog)

Wandel app "Mechelen Verbeeld"

Podcast in "Mysterieus Belgie": "Mechelen Verbeeld"

Podcast "Stemmen uit het Predikheren"

In de twee uur “schrijven” komt een theoretische onderbouw aan bod, maar dan heel erg op de praktijk gericht. Doorgaans integreer ik de theorie in schrijfoefeningen -of opdrachten, of pas ik die toe in de feedback op jouw werk en dat van je collega’s. Binnen die twee uur schrijven zijn we dus vooral bezig met onze schrijfpraktijk – dat kan ook een persoonlijk project zijn – en het geven van onderbouwde, constructieve feedback op elkaars werk.

Sessie(s)

Iedere maandag, uitgezonderd tijdens de schoolvakanties, van 13 uur tot 16 uur. (In uitzonderlijke gevallen ook van 18 tot 21 uur.)


Details

Georganiseerd door Conservatorium Mechelen

Docent Patrick Bernauw is auteur van historische thrillers zowel voor volwassenen als voor de jeugd, en docent creatief schrijven aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst en het Conservatorium van Mechelen.

Duur Lange opleidingen

Start 6 sep. 2021 11:00

Einde 27 jun. 2022 14:00

Prijs € 353.00

Regio Antwerpen

Locatie Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen.

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!