Schrijven en kunst op zondag: Brugge

In het voorjaar van 2023 maken we van elke laatste zondag van de maand een schrijfdag en dat telkens in een andere stad, in een ander museum en met andere kunstwerken als inspiratiebron. Voor de derde editie reizen we naar Brugge

Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe neemt je mee op pad met gerichte kijk- en schrijfopdrachten. Jij klimt vervolgens in de pen. Benieuwd welke gedichten of verhalen we zullen oogsten op het einde van de dag.  

Brugge, Van Volkskunde naar Hedendaagse kunst

Bruggen bouwen met taal als materiaal

We starten het schrijven in het Volkskundemuseum: old-school is cool.

We bezoeken een apotheek, een kleermakersatelier en een kruidenier: een sprong in het verleden om diverse ambachten en beroepen in een hedendaags tijdskader neer te schrijven. 

Verder wandelen we door het wereldberoemde Begijnhof van Brugge: een stille plek om er schrijvend te verblijven. Het voorjaar als een geschenk voor het binnenhof in bloei: méér heeft een creatief schrijvend mens niet nodig om de schoonheid van Brugge in hedendaagse poëzie te gieten. Ook hier fluit iedere vogel zoals hij gebekt is…

Het nieuwe Brugge huist onder meer in het Concertgebouw waar hedendaagse kunstenaars een onderdak vinden. Deze parel van architectuur, van muziek en van andere kunstvormen geeft iedere schrijvende deelnemer een unieke kans om volop op dreef te komen in creatieve schrijfstukjes.

 

Praktisch 
Breng je eigen picknick en drank mee. 
Een week vooraf ontvang je een mail met meer info. 

 

Prijs

49 euro, inclusief museumticket en twee drankjes

 

Korting bij hele reeks ‘Schrijven en kunst op zondag’

Deze sessie maakt deel uit van een groter traject ‘Schrijven en kunst op zondag’, telkens de laatste zondag van de maand.  Wil je ook de andere vier sessies volgen? Dan bespaar je 49 euro en krijg je één sessie cadeau. Je betaalt dan 196 euro i.p.v. 245 euro. 

Deze actie is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Wil je een abonnement op ‘Schrijven en kunst op zondag’? Stuur dan uiterlijk 15 januari een mailtje naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp ‘abo schrijven en kunst’. 

De andere sessies vinden plaats op: 

Andere kortingen

15% voor:

  • jongeren (-26)
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).
     

Op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 15 i.p.v. 20 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt enkel voor verzending in België. 

Sessie(s)

Zondag 26 maart van 11 tot 17u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Christina Vanderhaeghe

Duur 1 dag(deel)

Start 26 mrt. 2023 09:00

Einde 26 mrt. 2023 15:00

Prijs € 49.00

Regio West-Vlaanderen

Locatie Volkskundemuseum Balstraat 43, Brugge 8000

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!