Schrijven Hasselt! Basis- en Vervolgopleiding

Droom je ervan ooit een roman, dichtbundel, theatertekst of verhaal voor kinderen/jongeren te schrijven en te publiceren? Of schrijf je gewoon graag en wil je daar beter in worden? Dan is de opleiding Schrijven aan het Conservatorium in Hasselt, iets voor jou.

Tijdens de opleiding Schrijven krijg je een degelijke basis in proza en poëzie. Via creatieve schrijfopdrachten ga je op zoek naar je eigen stem en naar wat jij te vertellen hebt. Je experimenteert met verschillende stijlen en genres. In het derde jaar schrijf je een eindwerk in een genre naar eigen keuze (novelle, gedichtencyclus, bundel korte verhalen of columns, theatermonoloog, verhaal voor jonge lezers...). De basisopleiding duurt 3 jaar, 3 u/week.

Je krijgt grondige feedback op je teksten in een veilige, opbouwende sfeer. We lezen en bestuderen ook teksten van onze grote voorbeelden en gaan af en toe op theaterbezoek of naar een literair evenement. Goed schrijven leer je immers ook door te kijken hoe anderen het aanpakken.

Wil je na de basisopleiding nog verder, dan is er de vervolgopleiding: in het schrijflab word je begeleid en gecoacht bij het schrijven van jouw roman, dichtbundel, toneeltekst, kinderboek... We nodigen af en toe ook mensen uit het boekenvak uit die je een kijk geven op schrijfprocessen, uitgeven, auteursrecht...

GENRES DIE AAN BOD KOMEN: POEZIE - PROZA: FICTIE, HISTORISCHE FICTIE, REISVERHALEN, AUTOBIO, AUTOFICTIE, KORTE VERHALEN, NOVELLE, ROMAN, COLUMNS/CURSIEFJES - THEATERTEKSTEN - JEUGDLITERATUUR

Voor lesuren, prijzen en prijskortingen (-25 jaar, sociaal tarief...) zie: https://www.hasselt.be/nl/knst/schrijven

Inschrijving mogelijk tot 22 september

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar leenvandenberg@skynet.be

Sessie(s)

voor de exacte lestijden en inschrijvingsgelden zie: https://www.hasselt.be/nl/knst/schrijven


Details

Georganiseerd door Conservatorium Hasselt KNST

Docent Leen van den Berg, Beatrijs Peeters en Tom Rouvrois

Duur Lange opleidingen

Start 2 sep 2024, 08:00

Einde 27 jun 2025, 10:00

Prijs € 389.00

Regio Limburg

Locatie Hasselt KNST - Kunstlaan 12 - 3500 Hasselt

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!