Schrijven in Utopia, Aalst

In de inspirerende omgeving van de Utopia bibliotheek, die zich samen met de Academie voor Podiumkunsten onder één dak bevindt...

Wekelijks ervaren de cursisten van de schrijversklassen van Patrick Bernauw, een schooljaar lang, dat schrijven niet alleen een kwestie van inspiratie, maar vooral ook van transpiratie is. Van schrijven en herschrijven, schrijven en schrappen. Welke technieken kunnen daarbij helpen? Hoe doen en deden Bekende Schrijvers dat? We werken samen aan een jaarproject, maar we gaan ook op zoek naar wat jou uniek maakt naar inhoud en vorm. En wie weet, komt daar dan wel een heus boek van, of een podcast, een videoclip, een toneelstuk… De afgelopen jaren publiceerden nogal wat cursisten van Patrick Bernauw romans, verhalen- en dichtbundels.

Het gaat om een opleiding die tot maximum drie jaar in beslag kan nemen, en die wordt opgedeeld in twee uur “schrijven” en één uur “literaire facetten”. In de twee uur “schrijven” komt een theoretische onderbouw aan bod, maar dan heel erg op de praktijk gericht. Doorgaans integreren we de theorie in schrijfoefeningen -of opdrachten, of passen we die toe in de feedback op jouw werk en dat van je collega’s. Binnen die twee uur schrijven zijn we dus vooral bezig met onze schrijfpraktijk – dat kan ook een persoonlijk project zijn – en het geven van onderbouwde, constructieve feedback op elkaars werk.

In “literaire facetten” gaan we naar een lezing door een auteur, of werken we aan een collectief project: een podcast, een blog, de uitgave van een boek. Zo publiceerden we in 2023 zelfs twee boeken: de bloemlezing Een kwatrijn voor Valentijn en het jaarboek Alice in Utopia. 

Blog Inkt moet vloeien!

Podcast Het Academisch Kwartier

Blog "Tuin van Troost"

Sessie(s)

Iedere woensdag of zaterdag, uitgezonderd tijdens de schoolvakanties, ofwel van 17.30 tot 19.30 of 19.30 tot 21.30 uur (woensdag), of 13.30 tot 15.30 uur (zaterdag). Plus 1 zaterdag in de maand 'literaire facetten' van 15.30 tot 17.30 uur.


Details

Georganiseerd door Academie voor Podiumkunsten, Aalst

Docent Patrick Bernauw is auteur van voornamelijk historische faction thrillers en runt momenteel twee succesvolle podcasts: Mysterieus België en Ware Misdaad. Hij geeft al twintig jaar creatief schrijven in het DKO.

Duur Lange opleidingen

Start 27 sep. 2023 17:30

Einde 26 jun. 2024 19:30

Prijs € 382.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie Utopia, Aalst

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!