Schrijven met al je zintuigen in Zuid-Frankrijk

Wat als onze zintuigen konden schrijven? Of: wat gebeurt er wanneer we zintuiglijke waarnemingen als vertrekpunt nemen voor onze teksten? 

Wat als onze zintuigen konden schrijven? Of: wat gebeurt er wanneer we zintuiglijke waarnemingen als vertrekpunt nemen voor onze teksten? In deze cursus onderzoeken en ondervinden we het op een heel bijzondere plek, waarbij het voormalige klooster in het Franse dorpje Sainte-Croix een week lang tot ons schrijverswalhalla maken.

We laten alle zintuigen aan het woord waarbij we zowel innerlijk als uiterlijk waarnemen. Wat hoor je binnenin je lichaam? Wat hoor je er net buiten? Of: wat zegt je lijf als je non-verbaal in gesprek gaat met een medeschrijver? Om al onze zintuigen binnenstebuiten te keren, gaan we aan de slag met lichaamsgerichte schrijfoefeningen. Regelmatig zoeken we ook andere oorden op om te kijken wat het met ons doet wanneer we schrijven onder de sterrenhemel, aan de rivier of in een stadje vol couleur locale.

We zijn gedurende de dag ongeveer zes uur bezig met les en schrijven (twee uur in de voormiddag, twee uur in de namiddag en twee uur in de avond). De vrije momenten daartussen zijn pure vakantie: een schaamteloos lange siësta, een duik in de rivier, eindelijk dat boek uitlezen, de omgeving verkennen tijdens een wandel-of mountainbiketocht ...

Na deze week keer je huiswaarts met een zonnig schrijflijf waarvan alle zintuigen op scherp staan!

Sessie(s)

een ganse week 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 juli van 9:30u tot 22u


Details

Georganiseerd door WISPER

Docent Carolien Frijns

Duur Meerdere dagen

Start 21 jul 2024, 18:00

Einde 28 jul 2024, 08:00

Prijs € 756.00

Regio Buitenland

Locatie Sainte-Croix

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!