Show, don't tell

Droom je er zelf ook van om verhalen te schrijven? Of wil je weten wat maakt dat je een boek niet kan wegleggen en je elke situatie duidelijk voor je ziet gebeuren?

Schrijfster Inge Verbruggen leert ons hoe je met een paar simpele trucs een beeldend verhaal kan schrijven dat indruk zal maken bij de lezer. Show,don’t tell betekent letterlijk dat je de lezer moet laten zien wat er gebeurt, en het niet moet vertellen. In deze workshop wordt de schrijfterm uitgelegd met eenvoudige voorbeelden en kan je de opgedane kennis onmiddellijk gebruiken.

 

Inge Verbruggen is boekenverslaafd. Ze leest alle genres, maar Young Adult nog het meest, omdat ze zelf altijd 17 is gebleven. Al heel vroeg wist ze dat ze schrijfster wilde worden en spannende verhalen vol avontuur wilde creëren.

Ze schrijft korte verhalen en Young Adults die ook gesmaakt worden door een volwassen publiek. Haar jeugdthrillers zijn heel herkenbaar en er zijn technische snufjes in verwerkt waardoor ze hedendaags en realistisch zijn. Tot nu toe schreef Inge drie thrillers voor young adults: 'Duivels spel' (2019), 'Labyrint' (2021) en 'Doodverklaard' (2021).

 

Inschrijven doe je rechtstreeks bij de bibliotheek van Brugge


Deze workshop is een onderdeel van het festival Plaats Delict, Aspe Post Scriptum, een hommage aan de overleden misdaadauteur Pieter Aspe.

Sessie(s)

Vrijdag 17 juni 2022 van 18.30u tot 21u in Clavis Conceptwinkel Brugge.


Details

Georganiseerd door Bibliotheek Brugge

Docent Inge Verbruggen

Duur 1 dag(deel)

Start 17 jun. 2022 16:30

Einde 17 jun. 2022 19:00

Prijs € 5.00

Regio West-Vlaanderen

Locatie Clavis Conceptwinkel Brugge

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!