Spoken Word & Poetry Slam

Hou je van het podium én van sterke woorden? Wil je het publiek onder de duim krijgen wanneer je eigen teksten brengt? Dan is het nieuwe vak slam poetry wat voor jou! 

Doorheen het jaar bouw je aan je eigen verzameling spoken word, rap of slam teksten. We gaan op zoek naar jouw eigen stem en stijl, zowel op het bald als op het podium. In de veiligheid van onze eigen groep spelen we oefenmatchen tegen elkaar met onze woorden. Dit vak is dan ook de geknipte omgeving voor wie graag traint om aan de echte wedstrijden deel te nemen. 

 

Het vak wordt opgedeeld in twee modules: 

  1. Spoken Word & Poetry Slam: Deze module focust op het tot leven brengen van de tekst op een podium. We gaan in op aspecten als lichaamstaal, ruimtegebruik, mimiek, stemgebruik... We experimenteren en gaan opzoek naar jouw authentieke manier van voordragen. 
  2. Poetry Slam - Impro: In deze module wordt er gewerkt op de creatie van een eigen tekst. Via impro- en schrijfoefeningen wordt je begeleid in het schrijven van je eigen teksten. 

De lessen gaan op wekelijkse basis door op donderdagavonden van 19u tot 21 (behalve tijdens schoolvakanties). De groep wordt bewust klein gehouden, zodat we een vertrouwde sfeer kunnen creëren waar er in alle veiligheid geprobeerd en geëxperimenteerd kan worden. Door het leerlingenaantal te beperken, wordt een indivuduele aanpak verzekerd.

Inschrijven kan tot 30/09/2022 via de website: https://www.muziek-academie.be/praktisch/inschrijvingen.php of neem contact op met Loeke (loeke.vanhoutteghem@muziek-academie.be).

Inschrijvingsgeld: €175 of €373 (afhankelijk van leeftijd en recht op verminder tarief).  

De cursus heeft een minimumleeftijdsgrens van 16 jaar oud. Indien je jonger bent en toch graag deelneemt, contacteer dan Loeke voor een intakegesprek. 

Wanneer: donderdagavonden van 19u tot 21 (behalve tijdens schoolvakanties)

Waar: Go! Kunstacademie De Poel Gent (adres: Poel 17, 9000 Gent)

Info/vragen: loeke.vanhoutteghem@muziek-academie.be

 

Wie is Loeke?  

Loeke Vanhoutteghem (°1996) is beeldend en uitvoerend woordkunstenaar. Ze schrijft in verschillende genres, gaande van gedichten over lied- en theaterteksten tot uitdagende slam poetry. In 2020 werd ze West-Vlaams en in 2021 Gents Kampioen poetry slam. Loeke treedt op met haar eigen spoken word show en tourt als voorprogramma mee met De Dolfijntjes, de band van acteurs Wim Opbrouck & Wim Willaert. Loeke is verbonden aan het collectief van de Kortrijkse letterzetter en ook aan hiphop academy De Stroate. Ze studeerde vergelijkende moderne letterkunde aan UGente en daarna autonome vormgeving aan KASK Gent. 

Sessie(s)

Op wekelijkse basis: Elke donderdagavond van 19u tot 21u (behalve tijdens schoolvakanties).


Details

Georganiseerd door Go! Kunstacademie De Poel Gent

Docent Loeke Vanhoutteghem

Duur Lange opleidingen

Start 22 sep 2022, 17:00

Einde 29 jun 2023, 19:00

Prijs € 175.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie Poel 17, 9000 Gent

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!