Van scéne naar scéne

Dagen
79
Uren
17
Min
38
Sec
14

Omschrijving

Zin om je intensief in toneelteksten onder te dompelen? Dit theatertraject is de gesneden koek die je zoekt! De eerste module doopten we Monologen en dialogen. Daarna is het de beurt aan Van scène naar scène. En eindigen doen we met Van inspiratie naar toneeltekst. Je kunt je meteen voor de drie cursussen inschrijven, maar je mag net zo goed voor een of twee modules kiezen.

Vlotte dialogen uit je pen toveren en een doordachte verhaalstructuur opzetten, dat moet je als toneelschrijver kunnen. In deze cursus brainstorm je tot je een verhaal beet hebt waarmee je aan de slag wilt gaan. Dat kan bijvoorbeeld een bewerking van een roman, een adaptatie van een film of een eigen idee zijn. Dan denk je na over hoe het verhaal zich ontwikkelt en deelt het op in scènes. De drie belangrijkste scènes gebruik je om te oefenen in het schrijven van dialogen. Op elke stap die je zet, krijg je feedback. Aan het eind zou je in staat moeten zijn om alle scènes eigenhandig tot een boeiend toneelstuk uit te werken.

Deze cursus is de tweede module van een  theatertraject waarin we de belangrijkste aspecten van drama al schrijvend uitdiepen. Je kunt de modules ook apart volgen.

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Heb je een UiTpas Mechelen-kansentarief? Dan krijg je 80% korting en betaal je slechts 4,8 euro.  Stuur een e-mail met je UiTpasnummer naar info@creatiefschrijven.be met de vermelding van deze cursus.


Nog 3 vrije plaatsen.

Inschrijven

Sessie(s)

Zaterdagochtenden 8, 15 en 22 februari en 7 en 14 maart van 10 tot 13u


Inschrijvingsdeadline

7 feb. 2020 09:00


Details

Prijs € 95.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Kirsten Mariën, studeerde drama aan het KASK in Gent en werkt als actrice, theatermaakster en theaterauteur bij diverse gezelschappen. Bij Compagnie Tartaren staat ze in voor de dramaturgie en de externe communicatie

Locatie Predikherenklooster, Goswin de Stassartstraat z.n, 2800 Mechelen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Beginners

Regio Antwerpen


Nog 3 vrije plaatsen.

Inschrijven