Weekend helend schrijven - STEVIG GEWORTELD

Vrijdag 24 maart 2023 19.30 uur tem zondag 26 maart 2023 17 uur in Koningsteen in Kapelle-op-den-Bos  

=>voor wie dit moment niet past ... van vrijdagavond 22 oktober tot en met zondagnamiddag 24 oktober vindt er opnieuw een weekend plaats in de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken (bij Brugge)


​WAT?

Een weekend tijd voor jezelf. Om dicht bij je kern te komen. Om te voelen wat er leeft. Om stil te vallen. De focus ligt op schrijven: je pen geeft stem aan wat er diep in je leeft waardoor die gevoelens en gedachten bestaansrecht krijgen. Zeggen-schap. Dat zorgt voor heling. Je krijgt inzichten en werkt blokkades weg. Je noteert in je eigen notitieboek, maar er zijn momenten waarop je mag (niets moet!) delen wat je hebt geschreven. 

Alhoewel schrijven centraal staat, gaan we meer doen dan dat! Ook MEDITATIE staat op het programma evenals een CREATIEVE WORKSHOP, een ADEMSESSIE en YOGA NIDRA. Als kers op de taart ben je omringd door warme mensen die er net als jij zin in hebben om helemaal in het weekend én in zichzelf te duiken.

 

DIT WEEKEND IS HELEMAAL JOUW DING ALS JE DOLGRAAG

🖋️schrijft wat er in je omgaat
🖋️bewust in het leven staat
🖋️jezelf beter leert kennen
🖋️groeit in bewustzijn
🖋️de stem van je hart hoort
🖋️verlangt naar me-time
🖋️openstaat voor wat er zich aandient
🖋️tijd doorbrengt met gelijkgestemden
🖋️wil voelen wat een halve dag stilte met je doet​

 

THEMA -  Stevig geworteld

We hebben krachtige wortels nodig om uit te groeien tot stevige bomen die bloemen, noten of vruchten dragen. Bomen die er staan als er felle wind of heftige regen tegen beukt. Om die krachtige wortels te krijgen of te houden, is het belangrijk om ze te voeden. Want ook al zitten wortels onzichtbaar onder de grond, ze hebben minstens zoveel aandacht nodig als wat er boven de grond ‘te zien’ is.

Stevige wortels zijn vereist om ons eigen ruisende lied te mogen zingen. Om uit te groeien tot de unieke boom die we zijn. Groot of eerder klein. Met een dunne stam of een knoest van een exemplaar waar je met je armen open helemaal niet rondgeraakt. Middenin in het bos of aan de bosrand. Met lancetvormige, ronde, ovalen, driehoekige, langwerpige of hart- of niervormige bladeren. Met bladeren die afvallen of naalden die eeuwig groen blijven.

Stevig geworteld zijn … is in de eerste plaats nodig voor onszelf. Zodat we een waterbekken kunnen zijn voor anderen. Zo’n waterbekken loopt alleen over als het vol is; het deelt uit van eigen volheid terwijl het zelf gevuld blijft. Anders dan een afwateringskanaal dat het water loost zodra het binnenkomt.

Als we stevig geworteld zijn, staan we ook met ons beide voeten stevig op de grond. Geaard. Niet te veel in ons hoofd. Maar in ons lijf. Daar kunnen we voelen: wat er leeft. En beweegt. En speelt. We ontdekken onze innerlijke wijsheid. Ons innerlijke vuur.

Die innerlijke kracht vinden we in dit weekend niet alleen door te schrijven, maar ook door te mediteren, yoga nidra te beoefenen (dat het effect heeft van vier uur diepe slaap!), visualisaties, ademtherapie en creatief aan de slag te gaan. Door stil te vallen komen we als vanzelf dichtbij onze wortels.

Maar we gaan ons – zoals ook bomen dat doen – verbinden met anderen. Wat ook dat is wat dit weekend zo bijzonder maakt. We luisteren naar elkaars gedichten en delen verhalen (maar niets moet 😉). En ontdekken soms zo dat – in het anders zijn- zoveel gelijkenissen bestaan. Dat je niet alleen bent met bijvoorbeeld een gevoel van onzekerheid, angst om te stralen of twijfel om voor je mening uit te komen. Of dat een ander ook zoekend is in wat hij professioneel wil. Of ook een relatiebreuk achter de rug heeft. Of moeite heeft om grenzen af te bakenen.

PROGRAMMA
​​
VRIJDAG 24/03

INCHECKEN: 17u00 – 18u00

AVONDMAAL: 18u00 – 19u00

SCHRIJFSESSIE: 19u30 – 21u30
 
 
 
  
ZATERDAG 25/03

ONTBIJT: 8u00 – 9u00

YOGA NIDRA: 9u00 – 10u00

=>Bij yoga Nidra komt geen rekken en strekken aan te pas. Bij deze vorm lig je gewoon op een matje en luister je naar de stem van de begeleidster. Het leunt dicht aan bij meditatie en heeft als resultaat een totale, bewuste en diepgaande ontspanning van lichaam en geest. Straffer nog zelfs. De specifieke bewustzijnsstaat die na een sessie kan worden bereikt, gaat verder dan diepe ontspanning en brengt je naar een plek van innerlijke rust en stilte. Een sessie leidt je van denken naar voelen, van doen naar zijn, van buiten naar binnen en laat je thuiskomen bij jezelf. Tacha staat te popelen om jullie kennis te laten maken met deze eeuwenoude zachte vorm van yoga. Ze volgde daarvoor de Yoga Nidra Teacher Training – de radiantpeace methode” van 80 uur bij House of Inner Power.

SCHRIJFSESSIE: 10u00 – 13u00 (met pauze)

WARM BUFFET: 13u00 – 14u00

VRIJE TIJD: 14u00 – 16u00

=>Je kan rusten of lezen in je kamer, op verkenning gaan in het prachtige kasteeldomein, een babbeltje slaan met de andere deelnemers of nog wat schrijven.

Wil je helemaal tot ontspanning komen? Schrijf je dan in voor een hand-en voetverwenning door Anne Orbie van Reik-me. Terwijl je voeten een verwennend voetbad krijgen, krijg je een handmassage, genaamd 'de handschoen'. Nadien mogen je voeten zich opmaken voor een heerlijke massage. De behandeling duurt 25 minuten en kost 30 euro. Die mag je rechtstreeks aan Anne betalen. Een warme aanrader. 👣👌🏻

VERSTILLENDE EN VERDIEPENDE WANDELTOCHT: 16u00 – 18u00
=>We wandelen een viertal kilometer en staan regelmatig stil bij een inspirerende tekst, lied of doen een korte naar binnen kerende opdracht. Tijdens deze tocht gaan we ook rustig de stilte in. Die duurt tot en met zondagochtend 8 uur. De stilte helpt ons om nog dichter bij onszelf te komen en blijven..

AVONDMAAL: 18u00 – 19u00 

VRIJE TIJD: 19u00 – 20u00 

ADEMSESSIE: 20u00 – 21u00 
=>We maken een helende reis waarin we ademend ballast loslaten en zijnsenergie weer kan gaan stromen. Anne Orbie van Reik-me begeleidt ons tijdens deze reis. Ze is thuis in adem- en aromatherapie en reiki en in lichaamsmassage.

 
ZONDAG 26/03

ONTBIJT + VALIES MAKEN: 8u00 – 9u30

SCHRIJFSESSIE: 9u30 – 13u00 (met pauze)

WARM BUFFET: 13u00 – 14u00

CREATIEVE WORKSHOP: 14u00 – 16u00

Liselotte Anckaert, blogster bij 'Zie de schittering' laat je graag creatief met het thema 'stevig geworteld' aan de slag gaan. De focus van de creatieve opdracht ligt op het proces, niet op het resultaat.  

AFRONDEN EN NAAR HUIS: 16u00 - 17u00

 

NA HET WEEKEND

✍️Kun je er weer tegenaan
✍️Begin je misschien wel weer een dagboek of krijgt het schrijven meer plaats in je leven
✍️Is je me-time-honger wat gestild
✍️Heb je meer inzicht in jezelf
 

INBEGREPEN

💚2 overnachtingen in een eenpersoonskamer (15 euro korting per persoon voor wie in tweepersoonskamer slaapt)

💚2x ontbijt
💚2x warm vegetarisch buffet (gemaakt met lokale producten en seizoensproducten)
💚1x avondmaaltijd (warme huisbereide soep met een warme snack, bijvoorbeeld een stukje quiche) alsook brood, spreads, beleg en groenten

💚koffie, thee, sap, vers fruit en koekjes 
💚begeleiding door professioneel autobiografisch schrijfcoach (en coach in opleiding)
💚alle workshops
 

WAAR EN WANNEER?
Van vrijdag 24 maart 19.30 uur tot en met zondag 26 maart 17 uur in Koningsteen in Kapelle-Op-den-Bos.


JOUW INVESTERING?

525 euro (inclusief btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor ondernemers)

💰huur zaal, maaltijden en 2 overnachtingen: 300 euro
💰workshops en schrijfsessies: 225 euro

MAAR wie inschrijft en betaalt voor 31/01/2023 mag mee voor 485 euro. Een winterse korting van 40 euro! ❄️⛄🎿

 

Waarom zo'n korting?
Wel, omdat je meestal al bij het lezen van een aankondiging voelt: ‘Dit wil ik. Jaaaa, dit is precies wat ik nodig heb! Hoe weet die Eveline dat toch?! 😉’ Om je niet te lang te laten twijfelen – want als je eerlijk bent, heb je toch al beslist – is er dit vroege vogel-tarief. Maar opgelet: slechts tot en met eind januari!

😊Korting: wie een tweepersoonskamer boekt, krijgt vijftien euro per persoon korting. 
Betaal je graag het weekend in schijven? Zet het zeker in je mailtje en we zoeken samen naar een haalbare oplossing voor jou.
😊Niet inbegrepen: avondmaaltijd op vrijdag (15 euro - warme huisbereide soep met een warme snack, bijvoorbeeld een stukje quiche) alsook brood, spreads, beleg en groenten.

 

GETUIGENISSEN 

💐"Het schrijven van hetgeen je voelt in een meditatie en dat dan in een schrijfsprint doen waardoor je echt alles van je afschrijft. Daarna de krachtige kern samenvatten in een rondeel, sneeuwbal of haiku. Dàt is hetgeen me het meest heeft geïnspireerd in het weekend helend schrijven." (Daniëlla V.G.)

💐"De titel 'helend schrijven' maakt de belofte waar. Ik had wel zo'n idee dat het soms heftig ging zijn ... Denk ook dat - nee, ik ben zeker - dat ik al enkele stappen richting 'healen' heb gezet. 💜" (Myriam B.)

💐"​De begeleidster is rustig en alert, geduldig, enthousiast en oprecht aanwezig wanneer dingen gedeeld worden. Mooi hoe er ook eerlijke nieuwsgierigheid voelbaar is, een vorm van echt willen weten wie de ander is." (Veerle D.) 

 

GOED OM TE WETEN

🤩Je bent niet verplicht om te delen. Weet wel dat het deugd kan doen om iets luidop uit te spreken. Je geeft stem aan wat er in je leeft. Dat is niet alleen helend voor jou, maar ook voor de anderen.
🤩Als schrijfcoach zorg ik voor een omgeving waar iedereen zich veilig voelt.
🤩‘Goed’ kunnen schrijven is geen vereiste. Dit is geen cursus literair schrijven. Het schrijven wordt ingezet als middel om te voelen wat er in ons omgaat.
🤩Dit weekend vindt plaats bij ten minste 8 deelnemers.
🤩We houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen. Mocht het weekend door corona niet kunnen plaatsvinden, dan krijg je je geld terug.
🤩Boek van mijn Leven is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, maar sloot wel een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af. ​  


JA, JA, JA, JA IK WIL MEE!
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar evelinecoppin@gmail.com.

Geef je in het mailtje ook aan of


📩je speciale wensen hebt qua voeding (vegetarisch of diëten ten gevolge van allergieën):
📩je graag mee-eet vrijdagavond (warme huisbereide soep met een warme snack, bijvoorbeeld een stukje quiche) en ook brood, spreads, beleg en groenten (kostprijs: 15 euro)
📩je een factuur wenst (en graag ook meteen je gegevens 🏵️)
📩je graag op een eenpersoonskamer of tweepersoonskamer ligt? (15 euro per persoon korting bij een tweepersoonskamer)
📩wat je precies aanspreekt in het weekend?

Je bent helemaal zeker van je inschrijving als je het juiste bedrag hebt overgeschreven naar BE31 8915 0431 7255 met vermelding ‘schrijfweekend maart 2023: helend schrijven en je naam’. ​


Tot twee weken voor de start van het schrijfweekend kun je gratis annuleren. Annuleer je later, dan krijg je een tegoedbon die je kan gebruiken voor een volgend weekend, schrijftraject of workshop. 

Sessie(s)

Van vrijdag 24 maart tot en met zondag 26 maart


Details

Georganiseerd door Boek van mijn Leven

Docent Eveline Coppin

Duur Meerdere dagen

Start 24 mrt. 2023 18:30

Einde 26 mrt. 2023 15:00

Prijs € 525.00

Regio Vlaams-Brabant

Locatie Koningsteen Kapelle-op-den-Bos

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!