Zelf je podcast maken

Een scenario schrijven, een professionele opname maken... en verspreiden via Spotify & Co.? Je leert het allemaal, stap voor stap!

Patrick Bernauw heeft een verleden als scenarist van luisterspelen voor de BRT(n) achter de rug, en ging daarna zelf ook luisterspelen regisseren voor vrije radio's en optreden als stemacteur. Met de komst van de podcast kreeg "audio drama" een nieuwe adem en werd een genre dat eerst tamelijk bestoft overkwam plotseling erg hip. Momenteel heeft hij een paar succesvolle podcast reeksen lopen zoals Mysterieus België en Ware Misdaad,  waarvan elke aflevering snel weer duizenden beluisteringen en downloads haalt. 

Podcast maakt het mogelijk voor schrijvers om hun verhalen, voorgelezen of gespeeld, makkelijk en rechtstreeks naar een potentieel zeer groot publiek te brengen. Je kunt het helemaal alleen af - als je over een minimaal beetje technisch vernuft beschikt - of je kunt samenwerken met stemacteurs, met iemand die instaat voor opname en montage. Laat je speciaal muziek maken voor jouw podcast of gebruik je (gratis) muziek (en geluiden) met een "creative commons" licentie? En is het echt in een handomdraai gebeurd, jouw productie op Spotify of Apple Podcast zetten? En kun je er ook iets mee verdienen?

Samen met Patrick overleg je over de manier waarop jij het best jouw productie aanpakt, wat het format mag en kan zijn, of je voor fictie of non-fictie gaat, voor een eenmalig gebeuren of een langlopende reeks. Daar komen heuse brainstormen van!

Je maakt kennis met inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland, je leert een scenario maken, eventueel verken je zelfs de stemmetjes die je in jou hebt. En je krijgt desgewenst oefeningen en opdrachten mee, waarop je ook weer professionele feedback mag verwachten.  Belangrijk daarbij is dat jij samen met Patrick je eigen hoogstpersoonlijke traject uitzet en bepaalt hoe de cursus er precies uit zal zien. Eigenlijk gaan jullie samen op avontuur... om ook samen die productie te maken! 

Sessie(s)

Jij bepaalt samen met de docent het aantal en de aard van de sessies.


Details

Georganiseerd door vzw de Scriptomanen

Docent Patrick Bernauw is auteur van historische thrillers zowel voor volwassenen als voor de jeugd, en docent creatief schrijven aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst en het Conservatorium van Mechelen.

Duur Lange opleidingen

Start 1 jul. 2024 10:00

Einde 31 aug. 2024 10:00

Prijs € 300.00

Regio Online

Locatie Online

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Coaching

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!