Schrijfdag in Namen: 'The circus we are'

Iedere laatste zondag van de maand neemt Christina Vanderhaeghe je mee op schrijfdag. We gaan telkens naar een ander museum, een andere stad en nemen de kunstwerken die daar te vinden zijn als inspiratiebron.

Eind mei ontdekken we Namen en laten ons verdwalen in het thema 'the circus we are' gelijklopend met de tentoonstelling in het Museum Félicien Rops en cultureel centrum Delta

Het thema 'the circus we are' reflecteert over de impact van de circuswereld op de hedendaagse kunst. Soms verontrustende clowns, draaimolens, kermisspelen, koorddansers; er zijn zoveel thema's die de realiteit van de kunstenaars en hun gevoelens over de grote vragen van deze wereld weerspiegelen. 

In de huidige periode, waarin het nieuws constant van streek is, zijn samenleving, politiek, wetenschap allemaal thema's waar de makers, maar ook wij als toeschouwers ons afvragen: “Zijn wij (in) het circus? 
Een boeiende voedingsbodem voor jouw eigen teksten. 

Programma

Ga mee op ontdekkingstocht langs twee boeiende expo's die zwaartekracht en spel afwisselen. 

Félicien Rops (1833-1898) werd beroemd voor z’n satanische, erotische en poëtische stijl. Of je van zijn werk houdt of niet: inspiratie genoeg in zijn museum om vrolijk met woorden en zinnen te spatten. We gaan ongeremd schrijven en schrappen tot we tot pittige verhalen komen.

Ook maken we een wandeling in Namen en schrijven watergedichten waar de rivier de Samber overvloeit in de Maas. 

In de namiddag trekken we naar hét cultureel centrum ‘La Delta’. In deze culturele smeltkroes dragen we al schrijvend ons eigen steentje bij. Van het gebouw met tuin en panoramisch terras tot de interessante hedendaagse kunstenaars, genoeg om te ontdekken. Je verwoordt het naar geschreven taal en komt tot een een tekst, volledig eigen aan jou. 

"Genoten van de feedbackmomenten en de creatieve opdrachten! Het feit dat Christina haar eigen emoties in de cursus legt, opent ook deuren voor de deelnemers." Ruth Bos 


Praktisch

Breng je eigen picknick en drank mee.

Een week vooraf ontvang je een mail met de praktische info. 

We vertrekken vanuit Brussel-Noord met de trein naar Namen. Het treinticket is inbegrepen in de prijs vanuit Brussel-Noord. Docente Christina wacht je op in het station om samen naar Namen te treinen. Praktische informatie volgt een week voor vertrek.

 

Voor specifieke groepen

  • 15% korting voor jongeren (-26 jaar)
  • 15% korting voor leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart)


Op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 15 i.p.v. 20 euro voor een jaarabonnement. Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. Deze korting geldt enkel voor verzending in België. 

Sessie(s)

Namen, zondag 29 mei 2022, 11u-17u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Christina Vanderhaeghe

Duur 1 dag(deel)

Start 29 mei 2022 09:00

Einde 29 mei 2022 15:00

Prijs € 49.00

Regio Wallonië

Locatie Museum Félicien Rops en cultuurcentrum Delta in Namen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!