Schrijven in Fotomuseum

Omschrijving

Zin om woorden te vinden bij de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren? Het werk van deze iconische fotograaf palmt het volledige Fotomuseum in Antwerpen in onder de noemer ‘present’.

Door heel zijn carrière slingert Vanfleteren tussen actie en stilstaan; tussen intense menselijke contacten en volstrekte eenzaamheid. Dit levert iconische zwart-witportretten en een brede waaier aan journalistieke, documentaire en artistieke fotografie op. Wat hem drijft is de melancholie van een rasechte romanticus.

Onder begeleiding van schrijfdocent en gids Barbara Van den Eynde ga je dieper in op de verschillende lagen in Vanfleterens werk. Je krijgt enkele opdrachten die je op weg zetten om poëzie, korte stukjes proza of een kort verhaal te gaan schrijven. Laat je inspireren door het werk van deze kunstenaar en kom op zondag mee je schrijfspier trainen in een rustige omgeving. 

Het Antwerpse fotomuseum FOMU is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa.

Het museumticket is inbegrepen in het cursusgeld. 

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).   

Sessie(s)

zondag 12 januari 2020 van 10u tot 17u


Inschrijvingsdeadline

10 jan. 2020 16:00


Details

Prijs € 42.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Barbara van den Eynde

Locatie FOMU, Antwerpen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Beginners

Regio Antwerpen