Zin in musea: schrijven - WIELS

Als een van de meest toonaangevende instellingen voor hedendaagse kunst in Europa presenteert WIELS tijdelijke tentoonstellingen van nationale en internationale kunstenaars, zowel opkomende talenten als gevestigde waarden. Stap binnen met docente Christina Vanderhaeghe en met schrijfgenoten en laat je inspireren door dé kunst van vandaag. 

In de voormiddag krijg je uitdagende schrijfopdrachten en een rondleiding. In de namiddag trekken we ons terug in een zaaltje om ideeën uit te schrijven. Wordt het resultaat een reeks gedichten, een kort verhaal of een column? Wij zijn benieuwd. 

Samen met Wiels smeden we ook plannen voor een publicatie van een aantal teksten. Mogelijk wordt jouw pennenvrucht van deze sessie opgenomen in een verzamelbundel. 

Risquons-Tout is de expo die start op 12 september en die we bezoeken. Een ambitieuze, thematische groepstentoonstelling die het potentieel van overtreding en onvoorspelbaarheid verkent. Ze onderzoekt hoe kunst de homogenisering van het denken, in de inmiddels beruchte echokamers van onze overvolle infosfeer, uitdaagt.

Enkele klinkende namen uit de lijst van uitgenodigde kunstenaars: Anne-Mie Van Kerkhoven (BE) - Esther Ferrer (ES) - Kati Heck (DE/BE) - Manon De Boer (IN/NL/BE) & Latifa Laâbissi (FR) - Panamarenko (BE) en Sina Seifee (DE)

 

15% korting voor: 

  • jongeren (-26)
  • leden van de Literaire Loge
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart). 

Sessie(s)

Zondag 27 september van 11 tot 17u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Christina Vanderhaeghe

Start 27 sep. 2020 09:00

Prijs € 42.00

Regio Brussel

Locatie Wiels, Brussel

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!