Nieuws

Gericht feedback geven met online tools

Je hebt het online lesgeven in de vingers. De groep gaat goed aan het schrijven en samenwerken lukt. Tijd voor revisie en reflectie. Hoe geef je gericht feedback? Wij lichten twee digitale toepassingen uit. Als uitsmijter voegen we er een hele handige en gratis revisieassistent aan toe. 

 

Peergrade

Peergrade laat je deelnemers toe elkaars teksten te lezen en daar feedback op te geven. Iedere cursist krijgt van twee andere groepsleden feedback. Deelnemers kunnen reageren op de effectiviteit ervan. Als docent bepaal jij de feedbackvragen, eventueel met een meerkeuzeoptie. Vraag naar algemene lezersreacties of  laat de deelnemers op specifieke elementen reageren.

 

Kaizena

Ga je met jouw cursisten aan de slag met Google Docs? Dan is Kaizena een handige plugin. Hiermee kan je als docent feedback voorprogrammeren en zelfs audio-opnamen toevoegen. Het stelt je in staat teksten te bespreken zoals je dat ook in een klaslokaal zou doen. De plugin is gratis en kan je toevoegen aan Google Docs.

 

Schrijfassistent

Samen met VRT en De Standaard ontwikkelde de KU Leuven de Schrijfassistent: gratis online gereedschap om je tekst zelf kritisch te controleren op spelling en stijl. Erg geschikt voor de laatste fase van het schrijfproces, zowel voor schrijfcursisten als docenten. 

 

Op zoek naar bruikbare toepassingen voor brainstormen en cocreatie?

Krijgt de digitale samenwerking in je groep vorm, maar zoek je nog manieren om te brainstormen? Wij vonden drie apps die je daarbij kunnen helpen. 

Ontdek drie digitale hulpmiddelen die je kan inschakelen voor cocreatie en samenwerking. 

Gepubliceerd op

6 apr. 2020