Nieuws

GEWIJZIGD: auteurslezing met Radna Fabias

Wegens ziekte kan auteur Radna Fabias niet aanwezig zijn bij de auteurslezing van woensdag 19 oktober. Het gesprek gaat door met auteur Jeroen Theunissen als gast. De auteurslezing vindt plaats op woensdag 19 oktober van 19u tot 22u live in bibliotheek Permeke (Antwerpen) of online. Tickets blijven geldig. 

 

Jeroen Theunissen

Toen hij een jaar of twintig was, vond Jeroen Theunissen in een reiswinkeltje een kaart van Europa waarop dikke purperen lijnen langeafstandswandelingen markeerden. Wanneer de schrijver jaren later last krijgt van melancholie, angstaanvallen en depressies, en zich gevangen voelt in een ongelukkig huwelijk, laat hij alles en iedereen achter, ook en vooral zijn twee kinderen, en begint aan een zes maanden durende wandeltocht van Zuidwest-Ierland tot aan de Bosporus. Ik = cartograaf is vele boeken ineen. Een verslag van een wandeltocht. Een onhandige poging om onze snel veranderende wereld vast te grijpen. Een verhaal over een man die halsoverkop wegvlucht van zijn verantwoordelijkheden.

Jeroen Theunissen werd in augustus 1977 in Gent geboren. Sinds 2004 publiceerde Jeroen elf boeken. In januari 2004 debuteerde hij bij uitgeverij Meulenhoff met de roman De onzichtbare. Hierna volgden drie dichtbundels, Thuisverlangen (2005), Het zit zo (2009) en Hier woon je (2015).  In 2006 verscheen de verhalenbundel Het einde (2006). Hij publiceerde de romans Een vorm van vermoeidheid (2008), De stolp (2010), De omwegen (2013), Onschuld (2014) en Jouw huid (2018). In 2022 verscheen Ik = cartograaf.

Coördinator van SchrijversAcademie en auteur Isabelle Rossaert gaat met Jeroen Theunissen in gesprek over zijn uitgebreid oeuvre, de ontwikkeling van zijn schrijverschap en hoe dat leidde tot zijn meest recente roman Ik = cartograaf.

 

Alle auteurslezingen

Deze lezing is een onderdeel van de jaaropleidingen Basisjaar Creatief Schrijven en SchrijversAcademie. In dat kader organiseren we bijzondere ontmoetingen met auteurs die een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. We stellen deze lezing ook graag open voor het brede publiek. 

Dit academiejaar werken we samen met Behoud de Begeerte.

De andere auteurslezingen vinden plaats op: 

21 september: Anneleen Van Offel
16 november: Maxim Osipov
21 december: Els Moors
1 februari: De wetten / over zinnelijk schrijven met Anneleen Van Offel, Jeroen Theunissen en Els Moors 

 

Foto Jeroen Theunissen door Stefan Vanfleteren