Nieuws

Jouw manuscript deskundig doorgelicht

Misschien heb jij hetzelfde voornemen als een aantal van onze collega’s: deze zomer werk jij je manuscript af. Wil je nadien eerlijke en vakkundige feedback? Dan kan je bij ons terecht voor een uitgebreide beoordeling. 

Wij werken samen met professionele beoordelaars die je een uitgebreid leesverslag bezorgen. Jij kan daarna jouw tekst naar een hoger niveau tillen.

Binnen de maand ontvang je per mail een realistisch en uitgebreid oordeel. Dat is opbouwend maar zonder taboes, zowel de plus- als minpunten komen aan bod. Het leesverslag focust op je stijl, plot, personages, spanning, taalgebruik, …

Onze manuscriptbeoordeling staat open voor diverse genres: van proza tot poëzie, van thrillers tot memoires, van non-fictie tot persoonlijke getuigenissen en geschiedkundige verhalen. Je krijgt concrete en bruikbare tips om je tekst nog beter te maken vooraleer je naar een uitgever stapt. Prijzen vanaf 120 euro.

Alles over manuscriptbeoordeling.

 

Feedback op korte teksten

Op het kansenplatform Azertyfactor bieden we je de mogelijkheid om feedback te vragen op een korte tekst. Een gedicht, een kort verhaal, een liedtekst of een column, het genre maakt niet uit. Het proces is bijzonder simpel: je maakt een profiel aan en laadt je tekst op. Eens gepubliceerd, verschijnt een feedbackknop. Met een simpele druk op de knop ontvang je binnen de 10 dagen een kort, kritisch leesverslag van een professionele beoordelaar in je mailbox. Prijzen vanaf 25 euro.

Publiceer je tekst op Azertyfactor.

 

Getuigenis

"In 2017 heb ik mijn manuscript door jullie laten beoordelen. Ik heb tot hier toe nooit een bedankt gestuurd daarvoor. Nochtans is daar alle reden voor geweest: ik was onder de indruk van de hoeveelheid werk die er in de beoordeling was gestoken. Ik had niet verwacht om zo gedetailleerd feedback te krijgen (letterlijk tot de punten en komma's). De beoordeling legde de vinger op de wonde en dat was wel confronterend. Ik heb dan ook mijn manuscript een hele tijd naast mij laten liggen en daarna heb ik behoorlijk geworsteld om alle adviezen op te nemen in een verhaal waarvan misschien maar de helft overblijft van wat ik destijds aan jullie had verzonden.

Maar, het heeft opgeleverd: in de lente van 2021 zal mijn eerste kinderboek uitkomen bij Clavis Uitgeverij. En dat is zeker dankzij jullie." Nathalie Clefas