Voor schrijfdocenten

Ben je schrijfdocent? Geef je soms een cursus of workshop of wil je dat graag doen? Ga je als leerkracht al eens met schrijven aan de slag in de klas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ontdek hier ons aanbod. 

Nieuwsbrief en Facebookgroep Schrijfdocenten Vlaanderen

Creatief Schrijven vzw wil graag meer voor schrijfdocenten betekenen. Ben je docent of coach, dan zorg jij ervoor dat er momenteel in Vlaanderen een divers schrijfaanbod is. En dat vinden wij bijzonder waardevol. Het uitwisselen van kennis en ervaring moedigen we ook graag aan. Wil je meer weten?

Inspiratiemomenten voor schrijfdocenten

Dit voorjaar starten we met inspirerende workshops die je bagage als schrijfdocent of taalleerkracht aanvullen. Uit het aanbod pluk je de sessies die interessant voor je zijn.  Ze staan garant voor een frisse dosis inspiratie waarmee je jouw cursisten of studenten nog meer begeestert. Aarzel niet en  gun  jezelf deze boost voor je schrijfdocentschap.

Overzicht van de sessies:

Schrijven op locatie: over schrijfwandelingen, – weekends – Margriet van Bebber – 5 november  2019 van 10 tot 13u – Bibliotheek Mechelen

Van schrijfdocent naar schrijfcoach – Ruth Aerts – 5 december 2019 van 10 tot 13u – Bibliotheek Mechelen

Opleiding tot schrijfdocent en schrijfcoach

We stomen momenteel een nieuwe opleiding tot schrijfdocent en schrijfcoach klaar. Die start in het najaar van 2020. Interesse? Stuur een e-mail naar info@creatiefschrijven.be en we houden je op de hoogte.

EACWP

European Association of Creative Writing Programmes verenigt 28 spelers uit 16 verschillende Europese landen die actief zijn in het vakgebied ‘creatief schrijven’. De associatie organiseert internationale evenementen, projecten en activiteiten en stimuleert uitwisseling van studenten en docenten en de verspreiding van informatie, ideeën en kennis in dit vakgebied. Creatief Schrijven vzw is lid van dit netwerk en zetelt in de raad van bestuur. 

Jaarlijks houdt EACWP een symposium voor haar leden. Om de twee jaar volgt hierop een internationale pedagogische conferentie voor een breder publiek, georganiseerd door één van de institutionele leden. 

Lesmappen vol schrijfadvies

Wil je samen met je leerlingen aan het schrijven gaan? Creatief Schrijven vzw publiceerde verschillende lesmappen vol schrijfadvies. Je vindt er concrete lestijden om een schrijfworkshop te geven op de middelbare school of om samen met je leerlingen een volledig schrijfparcours af te leggen. Taalcreativiteit verzekerd.

Lesmap Slam!

Lesmap Liefdesbrieven schrijven

De Brieven Brigade