Voor schrijfdocenten

Ben je auteur, schrijfdocent, coach of mentor? Geef je soms een schrijfcursus of workshop? Of wil je dat graag doen? Volg onze opleiding tot schrijfdocent of neem deel aan de inspiratiemomenten voor schrijfdocenten!

Opleiding tot schrijfdocent en schrijfcoach

We stomen momenteel een nieuwe opleiding tot schrijfdocent en schrijfcoach klaar. Die start in het najaar van 2020. Interesse? Inschrijven kan tot 18 juni. Bekijk de website voor meer informatie of stuur een e-mail naar de opleidingscoördinator: rudie@creatiefschrijven.be .

Inspiratiemomenten voor schrijfdocenten

Je tankt als docent zelf bij en gaat naar huis met een frisse dosis inspiratie om je studenten of cursisten te begeesteren. 

Dit najaar bieden wij vier sessies met schrijfexperts, onderzoekers en didactici aan op de dinsdagochtend.  Kies zelf de sessies die je interessant vindt, of volg ze allemaal.

Aarzel niet en gun jezelf deze boost voor je schrijfdocentschap.

Overzicht van de sessies:

Feedup, feedback en feedforward - Kris Philips - dinsdag 22 september 2020

Schrijverstypen en zelfsturing - Gert Rijlaarsdam - dinsdag 20 oktober 2020

Cursisten met grote projecten begeleiden - Peter De Voecht - dinsdag 17 november 2020

Kunst als tool: beeldende schrijf-methodiek voor laaggeschoolden en mensen met Nederlands als tweede taal - Barbara Van den Eynde - dinsdag 15 december 2020

 

Schrijf je in voor alle inspiratiemomenten, dan krijg je één sessie cadeau.  

Stuur een e-mail naar info@creatiefschrijven.be en vermeld in de onderwerpregel: 'alle inspiratiemomenten najaar 2020'. We sturen je dan de nodige info voor de betaling.

Nieuwsbrief en Facebookgroep Schrijfdocenten Vlaanderen

Creatief Schrijven vzw wil graag meer voor schrijfdocenten betekenen. Ben je docent of coach, dan zorg jij ervoor dat er momenteel in Vlaanderen een divers schrijfaanbod is. En dat vinden wij bijzonder waardevol. Het uitwisselen van kennis en ervaring moedigen we ook graag aan. Wil je meer weten?

EACWP

European Association of Creative Writing Programmes verenigt 28 spelers uit 16 verschillende Europese landen die actief zijn in het vakgebied ‘creatief schrijven’. De associatie organiseert internationale evenementen, projecten en activiteiten en stimuleert uitwisseling van studenten en docenten en de verspreiding van informatie, ideeën en kennis in dit vakgebied. Creatief Schrijven vzw is lid van dit netwerk en zetelt in de raad van bestuur. 

EACWP organiseert deze zomer voor de vierde keer de Teachers Training Course. Dit is een trainingsweek voor creatief-schrijfdocenten uit Europa die met elkaar ideeën willen uitwisselen en samen onderwijs willen ontwikkelen. Dit jaar vindt de trainingsweek plaats in het kasteel van Alden-Biesen: een prachtige locatie om je een week bezig te houden met creatief-schrijfonderwijs. Kijk voor meer informatie op de website van EACWP.

Jaarlijks houdt EACWP tevens een symposium voor haar leden. Om de twee jaar volgt hierop een internationale pedagogische conferentie voor een breder publiek, georganiseerd door één van de institutionele leden. 

Lesmappen vol schrijfadvies

Wil je samen met je leerlingen aan het schrijven gaan? Creatief Schrijven vzw publiceerde verschillende lesmappen vol schrijfadvies. Je vindt er concrete lestijden om een schrijfworkshop te geven op de middelbare school of om samen met je leerlingen een volledig schrijfparcours af te leggen. Taalcreativiteit verzekerd.

Lesmap Slam!

Lesmap Liefdesbrieven schrijven

De Brieven Brigade