Festival Shakespeare is dead

Shakespeare is dead is het allereerste festival in het Nederlands taalgebied dat focust op toneelschrijfkunst. Het festival wil de hedendaagse Nederlandstalige toneelauteur in de schijnwerper zetten bij het eigen Nederlandstalige publiek en in de internationale context én een ontmoetingsplaats zijn om werk uit andere talen en culturen te ontdekken.

Gekoppeld aan het festival organiseerde Creatief Schrijven de wedstrijd ‘Scènes voor Shakespeare is dead’. Daarin daagden we jullie uit om een tekst te schrijven over een hedendaagse Julius Caesar. Wie is de prominente figuur nu? Hoe gaat hij om met de wereld en al haar veranderingen? Download hier de drie winnende teksten.

In een tweedaagse workshop op het festival zullen deelnemers van de workshop theater van tekst tot scène de teksten analyseren onder leiding van Guus Diepenmaat in organisatie van OPENDOEK en WISPER. Wat willen hun personages bereiken en hoe pakken ze dit aan? Ze onderzoeken hoeveel vrijheid ze zichzelf binnen het stuk kunnen geven en experimenteren met beweging, intonatie en beeld.

Bekijk het volledige programma zeker!

Praktisch

Van 22 feb 2022, 13:00

Tot 25 feb 2022, 19:00

Locatie Leuven


Organisatie

Shakespeare is dead